Veiklą riboja draudimai keliauti tarp savivaldybių

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė teigė, kad šiandien gyventojai noriai rezervuojasi vakarienes viešbučiuose Valentino dienos progai, tačiau prasitarė, kad siūlančių tokias paslaugas, lyginant su Kalėdomis, daug mažiau.

„Viešbučių pajamos labai nedidelės, nes vieni ateina tik pavakarieniauti, o judėjimas tarp savivaldybių negalimas, tai daug kas iš vilniečių į kambarį užsisako tik vakarienę, o paskui grįžta namo, tai pajamų prasme tai yra labai nedaug. Bet vis tiek užsisako, nors pasiūlymų yra mažiau nei per Kalėdas“, – sakė ji.

Pasak E. Šiškauskienės, tam įtaką padarė tai, kad dalis verslų nuo Kalėdų tiesiog užsidarė, o darbuotojai buvo išsiųsti į prastovas.

Evalda Šiškauskienė

„Dėl keleto vakarienių išsikviesti visus darbuotojus nėra prasmės.

O tie restoranai, kurie dirba išsinešimui, jie, aišku, pasiūlo kažką įdomesnio. Viešbutis gi tikrai neatsidarys tik dėl šventinės vakarienės. Tikrai yra smagių pasiūlymų, bet tikrai ne taip masiškai, kaip anksčiau“, – teigė asociacijos prezidentė.

Jos teigimu, jeigu judėjimas tarp savivaldybių apribotas nebūtų, žmonės, ko gero, trauktų tiek į Druskininkus, tiek į pajūrį.

„Bet dabar ir tie keliai nedėkingi, ir šaltis, ir judėjimo apribojimai“, – pridūrė ji.

Rezervuota pusė viešbučio

Viešbučių tinklo „Centrum hotels“ vadovas Artūras Vainora, kuriam priklauso tokie viešbučiai kaip „Gratis“, „Ratonda“ ir „Artis“, teigė, kad pastarasis viešbutis Valentino dienos proga taip pat siūlo nakvynę bei vakarienę viešbučio kambaryje.

Tokia pramoga dviem asmenims kainuoja 119 Eur, o į pasiūlymą įeina nakvynė bei vakarienė: užkandis, pagrindinis patiekalas, desertas bei taurė putojančio gėrimo.

Viešbučio vadovas sakė, kad rezervuota jau apie pusė viešbučio.

„Per Kalėdas mes taip pat turėjome tokią paslaugą, bet per jas niekada viešbučiuose nepasiteisina, galbūt, labiau Naujieji metai. Tada taip pat serviravome, tai dabar lygiai taip pat bus.

Šiuo metu Valentino dienai yra rezervuota maždaug pusė viešbučio. Bendrai, lyginant su šiuo laiku, matosi, kad žmonės pasiilgę pramogų, tai, kaip Vasario 14 dienai, manau, pakankamai neblogai“, – sakė jis.

A.Vainora taip pat pabrėžė, kad toks rezervacijų skaičius – tik šventėms, o visą kitą laiką viešbučio užimtumas vos siekia 10 proc.

„Tai neišgelbės mūsų. Žinoma, vis į krepšį, o ne iš jo, nes pagalbos į valstybę jau kreipėmės, pildėme paraišką, tačiau jos dar nesulaukėme.

Visi viešbutininkai, ką daro dabar, tai tik imituoja veiklą, užsiima ilgalaike nuoma ir pan., bet viskas yra nuostolinga ir viešbučiai tikrai yra pritaikyti ne tokiems kiekiams žmonių. Ir čia, ką darome, tai imituojame veiklą, kad gautume bent kapeiką, kad vis būtų į kišenę, o ne iš jos“, – kalbėjo jis.

Vilniuje esančiame 4 žvaigždžių viešbutyje „Courtyard by Marriott Vilnius City Center“ nakvynė su vakariene dviem kainuoja 129 Eur, „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“ – 138 Eur, o penkių žvaigždžių „Imperial Hotel & Restaurant“ – nuo 240 Eur.

Užgula paskutinėmis dienomis

Kol vieni svarsto apie vakarienes viešbučiuose su nakvyne, kiti Valentino dieną planuoja švęsti užsisakydami patiekalus į namus.

Bendrai sostinėje šventinės vakarienės kainos svyruoja nuo 33 Eur iki 79 Eur dviems. Restoranai siūlo austres, šviežias braškes su raudonais ikrais, midijas bei kitus patiekalus.

Štai už restorane „Grey“ ruoštą vakarienę dviem teks pakloti 65 Eur, o restorane „Balzac“ galima užsisakyti ir atskirus patiekalus, tarkime, brandintą jautienos išpjovos kepsnį (26 Eur/asm), midijas pelėsinio sūrio padaže (15 Eur) ir kt.

Maisto užsakymo paslaugą į namus siūlančio restoranų grupės „Fortas“ marketingo vadovas Kęstutis Markevičius sakė, kad gyventojai Valentino dienai vis tik taip nesiruošia kaip didžiosioms metų šventėms – Kalėdoms ar Naujiesiems metams, tačiau užsakymų šiemet vis tiek jau gauta 2-3 kartus daugiau nei pernai.

„Galbūt pasimokius iš didžiųjų švenčių užsakymų piko, kai paskutinėmis dienomis restoranai jau nebeturėjo pajėgumų išpildyti paskutinės minutės užsakymų, matome, kad šiais metais Valentino dienos pasiūlymais domimasi ir užsakoma iš anksčiau.

Jau dabar turime du-tris kartus daugiau užsakymų nei būdavo panašiu metu prieš Valentino dieną. Neabejojame, kad svečių užsakymai pabirs pora dienų prieš Valentino šventę“, – sakė jis bei tikino, kad šiems metams Valentino dienos pasiūlymas dviem restorane kainuoja 29 Eur, o į pasiūlymą įeina tartaletės, moliuskai bei maskarponės sūrio desertas dviem.

Restorano „Piano Piano“ projektų vadovė Agnė Jurkšaitė sakė, kad šiuo metu užsakymų restoranas dar neturi labai daug, tačiau taip pat tikino, kad dažniausiai klientai susizgrimbantys paskutinėmis dienomis.

„Užsakymus priimti pradėjome maždaug prieš savaitę, tikėjomės didesnio susidomėjimo, o kol kas turime maždaug 10 užsakymų, bet manome, kad jų artėjant Valentino dienai dar daugės“, – sakė ji ir teigė, kad būtent taip nutiko ir su Naujametiniais pasiūlymais.

„Žmonės ir paskutinę dieną skambindavo“, – teigė ji.

Valentino dienai restoranas už 60 Eur dviem siūlo vakarienę, kurią sudaro lašišos tartare užkandis, keptų burokėlių su burrata salotos, grilyje keptos krevetės, tiramisu desertas bei karštasis patiekalas, pasirinkimui: antiena arba lašišos kepsnys. Tiesa, karšto patiekalo gamybą užsisakiusiems namie reikės pabaigti patiems su pridėta instrukcija.

„Tai 5 minučių instrukcija, kaip patiems pabaigti patiekalą, kad jis būtų karštas“, – sakė A. Jurkšaitė.

Pateikė sąrašą

Dar daugiau variantų, kur būtų galima paminėti Valentino dieną, siūlo „Go Vilnius“.

Tarp vakarienes siūlančių restoranų – „Veranda“, „Mykolo 4“, „Balzac“, „Blue Lotus“ ir kiti. Visą sąrašą galima rasti čia.

Taip pat Valentino dieną paminėti svečiams siūlo tokie viešbučiai kaip „Courtyard by Marriott Vilnius City Center“, „Hillton Garden Inn“, „Relais&Chateaux Stikliai hotel“, „Pacai“, „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)