Įstatymas įpareigoja lobistinę veiklą deklaruoti per septynias dienas.

Žiniasklaidoje rašyta, kad 2019 metais M. Nagevičius tuometinei Seimo narei parengė biodegalų gamintojams naudingą Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo projektą, bet šią lobistinę veiklą deklaravo, kai projektui Seime buvo pritarta po pateikimo. Taip pat teigia, kad M. Nagevičius nuolat dalyvauja Seimo komitetų posėdžiuose, tačiau to nedeklaruoja.

VTEK vertinimu, konsultacijas M. Nagevičius teikė Seimo narės prašymu, todėl lobistinės veiklos šiuo atveju jis nevykdė ir jos deklaruoti nereikėjo.

„VTEK negavo duomenų, kad M. Nagevičius savo iniciatyva būtų teikęs siūlymus tuometinei Seimo narei dėl įstatymo projekto. Tyrimo medžiaga rodo, kad valstybės politikė parengtus pasiūlymus
keisti įstatymą nusiuntė M. Nagevičiui siekdama jo, kaip atsinaujinančios energetikos srities eksperto
nuomonės“, – rašoma VTEK pranešime.

M. Nagevičiaus teigimu, lobistinės veiklos deklaraciją jis pateikė siekdamas skaidrumo.

Nesant duomenų, kad, siųsdamas laišką Seimo ir jo Aplinkos apsaugos komiteto nariui dėl įstatymo, M. Nagevičius būtų vykdęs lobistinę veiklą, VTEK dėl šių aplinkybių tyrimą nutraukė. Be to, nuspręsta, kad M. Nagevičius dalyvaudamas Seimo komiteto posėdžiuose neužsiėmė lobizmu.

Tyrimas nutrauktas ir dėl galimos lobistinės veiklos, kai pernai balandį M. Nagevičius kreipėsi ekspertinės nuomonės į Lietuvos banko specialistus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)