Per dvejus metus – iki 2022 metų rugsėjo – įmonė Molėtuose įrengs beveik 9,5 tūkst. kv. metrų patalpas, kur įsikurs elektronikos projektavimo biuras, laboratorijos bei testavimo ir surinkimo linijos, rašoma pranešime.

„Teltonika IoT Group“ prezidentas Arvydas Paukštys pabrėžia, kad projektas yra labiau socialinis nei verslo.

„Dideli verslai kuriasi ten, kur jau yra žmogiškųjų išteklių pasiūla, o mes ateiname sukurti darbo vietų ten, kur net nėra tiek reikalingų specialistų“, – pranešime sakė jis.

Anot jo, įmonė planuoja apmokyti žmones, o jų pritraukti ketinama ne tik iš Molėtų, bet ir aplinkinių miestų. Bendrovė įdarbins inžinierių technologų, elektronikos konstruktorių, programuotojų, vadybininkų, testuotojų, surinkėjų, vadovų, administracijos ir kitų sričių darbuotojų.

„Mes sukursime patrauklias, patogias ir gerai apmokamas darbo vietas, kurios savo darbo užmokesčiu nesiskirs nuo Vilniaus vidutinio atlyginimo“, – sakė A. Paukštys.

Jo teigimu, daugiau negu 1 tūkst. grupės darbuotojų atlyginimų vidurkis viršija 3 tūkst. eurų ir nuolat auga.

„Teltonikos“ technologijų centras Molėtuose yra daugiau nei 220 mln. eurų vertės „Teltonika High-Tech Hill” technologijų parko Vilniuje dalis. Per penkerius metus grupė tikisi pastatyti modernų pastatų kompleksą ir pasiūlyti virš 2 tūkst. darbo vietų.

„Teltonika“ skelbia esanti viena didžiausių aukštąsias technologijas kuriančių grupių Lietuvoje. 18-koje pasaulio šalių dirba daugiau nei 1400 jos darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)