„Vyksta konfidencialios derybos. Mes žinome apie sankcijas ir dėl to deramės su JAV administracija“, – trečiadienį Berlyne žurnalistams sakė U. Demmer.

Netrukus po to Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas pareiškė, jog Berlynas neturėtų „griauti tiltų“ su Maskva.

„Aš nepritariu visų tiltų su Rusija sunaikinimui“, – trečiadienį Bundestage pabrėžė Vokietijos diplomatijos vadovas, kalbėdamas apie „Nord Stream 2“ projekto likimą.

H. Maaso žodžiais, tie, kas „abejoja dėl „Nord Stream 2“, turėtų samprotauti geostrategiškai, suprasti, kokios būtų pasekmės“.

Tokie politikai, anot H. Maaso, tik „artina Rusiją su Kinija“.

„Nord Stream 2“ yra 10 mlrd. eurų vertės dujotiekis, skirtas padvigubinti Rusijos gamtinių dujų tiekimą į didžiausią Europos ekonomiką Vokietiją, kuri šį projektą remia.

Rusija gruodį Vokietijos, o šį mėnesį Danijos vandenyse savo laivais atnaujino dujotiekio tiesimą, kurį prieš metus rangovė iš Šveicarijos nutraukė dėl JAV sankcijų grėsmės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)