„Labai didelės euforijos nejaučiame, nes reikalavimai dėl kvadratų užtikrinimo (vienam žmogui – ELTA) niekur neištirpo. Sudėtinga situacija, nežinia, kaip gi kolegos susitvarkys su darbais, bet bandysime susidėlioti savo grafikus, kad galėtų padirbti visi“, – Eltai sakė ji.

J. Mačiulienė teigė, kad tikisi, jog greitu metu, gerėjant epidemiologinei situacijai, ploto užtikrinimo reikalavimai klientams švelnės.

„Mes patys prisiimame atsakomybę, galėjome su tuo sutikti arba nesutikti. Klausant, kad yra daug verslų, kurie yra dar neatlaisvinti, ir bandyti prieštarauti ir nesutikti būtų nelogiška. Manau, kad geriau pradėti, o paskui, situacijai keičiantis, turbūt ir ploto klientams reikalavimai mažės“, – sakė ji.

Kalbėdama apie žadamą nemokamą pradėsiančių dirbti darbuotojų testavimą užsikrėtimu COVID-19, J. Mačiulienė pažymėjo, kad vis dar trūksta aiškumo dėl šio proceso tvarkos.

„Tai yra kiekvieno žmogaus pasirinkimo laisvė ir, norėdamas teikti paslaugas, dėl savo saugumo kiekvienas priima sprendimus. (...) Vieni žiūri į tai labai palankiai, kiti – skeptiškai, dar kiti yra jau ne kartą testavęsi.

Kol kas dėl komunikacijos apie taikomas (testavimo – ELTA) priemones yra labai daug klausimų, kol kas nematome konkrečių pasiūlymų, kas kiek gaus ir galės darytis testų. (...) Yra labai daug neapibrėžtos ir nesukonkretintos informacijos“, – Eltai sakė ji.

Vyriausybė trečiadienį leido atnaujinti veiklą atskirą įėjimą iš lauko pusės turinčioms parduotuvėms, grožio salonams, kirpykloms.

Nutarimas įsigalios nuo vasario 15 dienos, pirmadienio.

Šiuo nutarimu leidžiama teikti individualias paslaugas, kurių metu yra ilgesnis nei 15 minučių kontaktas tik tarp vieno paslaugos teikėjo ir vieno paslaugos gavėjo (grožio paslaugas).

Teikiant paslaugas, kurių trukmė iki 15 minučių, paliekamas nustatytas paslaugų gavėjų srauto ribojimas, t. y. paslaugos gavėjui turi būti užtikrinamas 10 kv. metrų plotas, o paslaugų, kurios trunka ilgiau nei 15 minučių, atveju nustatomas 20 kv. metrų paslaugos teikimo plotas, arba, jei patalpos plotas, kurioje teikiama paslauga konkrečiam paslaugos gavėjui, yra mažesnis nei 20 kv. metrų, vienu metu turi būti aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas paslaugos gavėjas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)