„Mums gerai toks, koks yra – 9 proc. Tik būtų gerai, kad būtų pastovus, nejudinamas ir įteisintas įstatymais“, – Seimo Ekonomikos komitete trečiadienį sakė E. Šiškauskienė.

Ji tikisi, kad mokestines lengvatas peržiūrinti Vyriausybė PVM tarifo apgyvendinimo verslui nekeis.

Finansų ministerija peržiūri (PVM lengvatas – BNS) ir mes labai tikimės, kad nelies, nes iškristi mums iš europinės konkurencinės rinkos būtų bėda“, – teigė E. Šiškauskienė.

„Būtų labai svarbu, kad turizmas atsidurtų Vyriausybės strateginiuose dokumentuose. Mūsų sektoriams – viešbučiams ir restoranams – būtų be galo svarbu, kad atvykstamasis turizmas ir apgyvendinimas būtų įteisinti kaip paslaugų eksportas. Tada mums nereikėtų kiekvienai valdžiai įrodinėti vėl dėl PVM eksportinio viešbučiams“, – kalbėjo asociacijos vadovė.

Viešbučiams 2002-2008 metais galiojo 5 proc. PVM, o 2011 metais vieneriems metams jis padidintas iki 9 proc. 2012 metų pradžioje lengvata buvo panaikinta, tačiau vėliau 9 proc. tarifas vėl buvo grąžintas ir galioja nuo 2015 metų pradžios iki 2022 metų pabaigos

Įprastas PVM tarifas yra 21 procentas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)