„V. Romanovas – buvęs Lietuvos verslininkas, 2013 metais emigravęs į Rusiją. Neteko visko – privataus banko, gamyklų, futbolo klubų“, – taip „Rossija 1“ reportaže pristatomas didelės vertės turto iššvaistymu įtariamas buvęs Ūkio banko savininkas.

Pasakojama, kad neįprastas „turistų traukos objektas“ – 28 metrų ilgio K-19 denis atsirado prie Maskvos esančiame Nikulskojos kaime.

„Jį nuo utilizacijos išgelbėjo, nupirko ir prie vieno vandens telkinio pastatė vietinis gyventojas, buvęs jūreivis, kažkada jame tarnavęs, – teigė sausio pabaigoje transliuotos žinių laidos vedėjas. – Paskutinius pinigus, iki kapeikos jis išleido tam, kad išpirktų K-19 denį.“

Vladimiras Romanovas

„Pusę milijono dolerių“, – paklaustas, kiek kainavo, atsakė V. Romanovas.

73 metų vyras dar pasakojo, kad specialiai šiam objektui nupirko sklypą, o anksčiau planavo jo viduje įrengti ir muziejų, tačiau kaimo gyventojai to nenori.

„Delfi“ primena, kad ikiteisminis tyrimas dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo Ūkio banke pradėtas 2013 metų vasarį, Lietuvos bankui pateikus informaciją dėl 2005–2012 metais sudarytų įtartinų sandorių.

2015 metai V. Romanovas buvo sulaikytas Maskvoje, tačiau buvo paleistas į laisvę, o netrukus Rusijos valdžia pranešė, kad jam suteiktas prieglobstis.

K-19

2020 metų sausį Generalinė prokuratūra pranešė, kad baigė dalį žlugusio Ūkio banko ikiteisminio tyrimo.

Tyrime įtarimai pareikšti 13 asmenų, įtariant, kad jie veikė organizuotoje grupėje. Tarp jų – pagrindinis banko akcininkas V. Romanovas, buvę banko stebėtojų tarybos, valdybos nariai.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad įtariamieji, piktnaudžiaudami savo tarnybine padėtimi, suteikė Ūkio banko paskolas savo valdomoms bendrovėms ir tokiu būdu buvo iššvaistyta per 40 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (392)