Finansų ministerija nurodo, kad „Vingriams“ buvo teiktos paskolos su valstybės garantija. Nepatvirtinus restruktūrizavimo plano, bendrovei buvo iškelta bankroto byla, įmonė likviduota.

Tarp kitų bendrovių, kurių skolos pripažįstamos beviltiškomis, yra Daukantiškių žemės ūkio bendrovė (18,5 tūkst. eurų), Atkočių žemės ūkio bendrovė (46,7 tūkst. eurų), Josvainių žemės ūkio bendrovė – 54,3 tūkst. eurų, Paparčių žemės ūkio bendrovė (35,6 tūkst. eurų) ir „Aušrinė“ (704 eurai).

Žemės ūkio bendrovių skolos susidarė dėl iki galo negrąžintų lėšų dėl 1993-1994 metais įsigytų dyzelinių degalų už Pasaulio banko lėšas. Bendrovės likviduotos.

Siūloma pripažinti beviltiškomis paskolas ir skolas, kurios atitinka įstatymą, – valstybės skolininkas yra likviduotas arba praėjus daugiau kaip vieniems metams nuo tos dienos, kurią buvo pradėti išieškojimo veiksmai, nerasta valstybės skolininko turto arba rastas turtas yra nelikvidus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)