„Kalba yra apie tai, kad 20 kv. metrų klientui arba vienu metu aptarnaujamas vienas klientas. Tas ploto reikalavimas nebūtų taikomas, jeigu mažesnėse patalpose aptarnaujamas vienas klientas, bet, jeigu vienu metu norima aptarnauti kelis klientus, pavyzdžiui, didesniuose salonuose, tuomet galiotų ploto normatyvas“, – LRT radijui antradienį sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, pavasarį švelninant karantiną galiojo tokia pati tvarka, tik buvo taikomas mažesnis ploto reikalavimas.

„Tokia pati tvarka galiojo ir pavasarį, kai buvo atlaisvinamas karantinas. Tada buvo taikomas šiek tiek mažesnis ploto reikalavimas, bet dabar ir situacija yra sudėtingesnė nei praėjusių metų balandį, todėl tas normatyvas yra didesnis, bet vienas žmogus kitam žmogui teikti paslaugą tikrai galės“, – teigė premjerė.

Vyriausybė pirmadienį pasitarime pritarė dėl prekybos veiklos, grožio paslaugų bei treniruočių lauke atlaisvinimo, tačiau tam dar turės būti pritarta Vyriausybės posėdyje.

Sugriežtintos karantino sąlygos Lietuvoje galioja nuo gruodžio 16 dienos. Jo metu neveikia dauguma parduotuvių, kavinės (išskyrus maistą išsinešti), viešbučiai, kirpyklos, kino teatrai, muziejai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)