„Tarnyba skundžiasi, kad trūksta darbuotojų, pinigų, nors pati struktūra primena didelį kolūkį“, – BNS teigė parlamentarų susitikimą su VMVT vadovu Dariumi Remeika inicijavęs Seimo Kaimo reikalų komiteto narys Andrius Vyšniauskas.

Jo teigimu, apie VMVT reformą taip pat kalba Ekonomikos ir inovacijų bei Žemės ūkio ministerijos.

Pasak A. Vyšniausko, taip pat bus aiškinamasi, kodėl tarnyba taiko „tokias agresyvias“ verslo kontrolės priemones.

„VMVT ima kokią nors Europos Sąjungos direktyvą ir ją bando tiesiogiai šleivai kreivai pritaikyti verslui. Kai kuriais atvejais yra mobingo išraiška, kai verslas atakuojamas raštais ir paklausimais“, – BNS teigė jis.

A. Vyšniauskas sako, kad VMVT „yra gan keistai veikianti struktūra“: „Jie patys išduoda visokiausius leidimus, bet patys ir prižiūri kontroliuoja. Taip neturėtų būti“.

Be kita ko parlamentaras pabrėžė, kad nėra atliktas išsamus VMVT auditas.

„Per pastaruosius keletą metų jie nėra turėję normalaus, išsamaus audito, pasižiūrėjimo į jų, kaip institucijos, veiklą, finansinius klausimus“, – kalbėjo parlamentaras.

A. Vyšniausko teigimu, su VMVT vadovu bus aptarti rezonansiniai konfliktai su kūdikių ir vaikų maisto produktų „Marmaluzi“ gamintoja, galimai vartotojus klaidinančio prekės ženklo „Sviestas sviestuotas“ savininkais, taip pat bus kalbama apie šunų veisėjų ir daugyklų priežiūrą.

VMVT dirba daugiau negu tūkstantis darbuotojų.

D. Remeikos ketverių metų kadencija baigsis balandį. Valstybės tarnybos departamentas pernai paskelbė naujo tarnybos vadovo konkursą. Kandidatų dokumentų priėmimas jau pasibaigęs.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)