Paskelbus pranešimą, bendrovių akcijų vertė smuktelėjo.

Pranešimas paskelbtas praėjus maždaug mėnesiui po to, kai Pietų Korėjos transliuotojas „Korea Economic TV“ pranešė, jog „iPhone“ gamintoja kreipėsi į „Hyundai“ dėl galimos partnerystės kuriant elektrines transporto priemones ir jų akumuliatorius, todėl automobilių gamintojos akcijos išaugo.

Praėjusią savaitę žiniasklaidos priemonės skelbė, jog transporto priemonės galėtų būti gaminamos JAV Džordžijos valstijoje.

Visgi pirmadienį „Hyundai“ ir „Kia“ reguliuliavimo tarnybai pateiktuose dokumentuose teigė, kad „neveda jokių derybų su „Apple“ dėl autonominių elektromobilių kūrimo“.

Abi automobilių gamintojos pridūrė, kad apie tokius projektus kalbėjo su keliomis įmonėmis, tačiau sprendimas nebuvo priimtas.

„Hyundai“ teigė, kad tos derybos yra „ankstyvoje stadijoje“.

Pirmadienio rytą Seule „Kia“ akcijos smuko 13 proc., o „Hyundai“ - 5,6 procento.

Pastaraisiais metais vartotojai domisi ekologiškomis transporto priemonėmis, o „Tesla“ iš esmės užima lyderio pozicijas šiame sektoriuje.

„Apple“ projektas „Titan“ yra skirtas autonominio vairavimo technologijoms, tačiau įmonė itin kruopščiai saugo bet kokia informaciją šiuo klausimu.

Didžiausia Pietų Korėjos automobilių gamintoja „Hyundai“ jau leidžia visiškai elektromobilius, įskaitant „Ioniq“ ir „Kona Electric“, siekdama laimėti dalį augančios rinkos.

Visgi „Apple“ niekada nėra pripažinusi derybų su „Hyundai“, nepaisant kelių žiniasklaidos priemonių pranešimų, kuriuose buvo tvirtinama apie artėjantį sandorį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)