Paklausta, kaip vertina tai, kad smulkusis ir vidutinis verslas kalba apie ieškinius dėl taikomų suvaržymų, premjerė Ingrida Šimonytė vylėsi, kad ieškinių teikti nereikės.

„Dabar apie smulkiųjų verslininkų ketinimus kreiptis į teismą, tai Lietuva yra teisinė valstybė, kur tikrai kiekvienas pilietis, kiekvienas fizinis ir juridinis asmuo turi teisę kreiptis į teismą ir ginti savo teisėtą interesą. Tačiau aš noriu tikėtis, kad Vyriausybės sprendimai, kurie aiškiai nubrėš kryptį, kokiais etapais kokios veiklos galės prasidėti, bus priimti anksčiau negu kažkas sugebės parašyti ieškinį“, – atsakė I. Šimonytė.

Ketvirtadienį pranešta, kad smulkus ir vidutinis verslas žada kreiptis į teismą dėl veiklos ribojimo – renkami parašai ieškiniui

Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė išsakė ir viltį, jog Vyriausybė priims sprendimus, dėl kurių kreiptis į teismą nereikėtų.

„Visas verslas yra pasirengęs, viską susipirkę. Bent jau tai sumai, kurie susipirko visus dalykus, kad apsaugotų ir padarytų, tai bent jau tai sumai ruošiasi pateikti ieškinį“, – BNS ketvirtadienį sakė D. Matukienė.

Pasak jos, teismui bendrą ieškinį pateiks atskiros įmonės. D. Matukienės teigimu, šiuo metu veiklos atlaisvinti negali apie 70 tūkst. įmonių ir maždaug tiek pat užsiimančių individualia veikla ar turinčių verslo liudijimus, tačiau ji neįvardino, kiek jų žada kreiptis į teismą.

„Yra surinkti dabar 9 tūkst. parašų šiai dienai, o kiek jų bus rytoj, šeštadienį, negaliu pasakyti“, – sakė D. Matukienė.

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas jau atmetė pirmąjį panašų ieškinį – bendrovės „Aukštaitijos implantologijos klinika“ skundą dėl pirmąjį karantiną patirtos žalos atlyginimo.

„Aš turiu dar mažą viltį, kad gal nereikės (kreiptis į teismą – BNS) Šiandien vyksta vienas jau teismas dėl verslo šakos uždarymo, dar nuo šito daug kas priklausys ir nuo to, ar Vyriausybė galvoja kad smulkusis verslas yra vertas dirbti“, – kalėjo D. Matukienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)