Kaip praneša prezidentūra, susitikime aptarta smulkiųjų verslininkų ir verslo įmonių, kurių veikla šiuo metu ribojama dėl karantino, finansinė būklė, taip pat jų pasirengimas saugiai veikti, kai bus priimtas sprendimas laipsniškai švelninti karantino taisykles.

„Sugriežtintas karantinas leido pagerinti epidemiologinę situaciją šalyje. Tačiau antroji pandemijos banga skaudžiai palietė smulkųjį ir vidutinį verslą, ypač tas įmones ar savarankiškai dirbančius asmenis, kurie prekiauja ne pirmo būtinumo prekėmis ar teikia kontaktines paslaugas. Keičiantis pandeminei situacijai, turime ieškoti naujos saugios pusiausvyros tarp epidemiologinių ir socialinių bei ekonominių tikslų“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė, kad verslas turi atsakingai stiprinti saugaus veikimo standartus ir jų laikytis, iki visuomenė įgis kolektyvinį imunitetą, nes nuo to priklauso jo paties galimybės laisviau veikti.

Susitikime taip pat kalbėta apie socialinio dialogo svarbą, pagalbos smulkiajam ir vidutiniam verslui teikimo spartą, galimą skirtingų karantino apribojimų taikymą teritoriniu pagrindu.

Informuojama, kad pirmadienį Prezidentas per susitikimą su Ministre Pirmininke, be kitų klausimų, aptars ir Vyriausybės planus dėl karantino švelninimo etapų.

Delfi primena, kad po pirmadienio Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdžio buvo nuspręsta leisti veiklą atnaujinti slidinėjimo centrams, taip pat žadėta, kad sprendimai dėl grožio salonų ir parduotuvių, turinčių įėjimą iš lauko, bus priimti „artimiausiomis dienomis“. Tačiau trečiadienį Vyriausybė nusprendė nesvarstyti verslo atlaisvinimo klausimo. Teigta, kad šio klausimo bus imtasi kitą savaitę. Tai sukėlė verslo atstovų pasipiktinimą. Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė D. Matukienė ketvirtadienį teigė, kad dalis verslų ruošiasi kreiptis į teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)