Per metus kiek daugiau nei 30 proc. augo ir į užsienį siunčiamų siuntų kiekis, o populiariausiu siuntimo būdu lieka paštomatai – sausį jais keliavo beveik pusė visų siuntų.

„Paprastai sausio mėnesį siuntų kiekiai stabilizuojasi ir sakome, kad šventinis laikotarpis baigėsi. Šių metų pradžia visai kitokia – intensyvumas lygiai toks pats, kaip ir metų pabaigoje“, – pranešime sakė Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų vadovas Norbertas Žioba.

Didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje valdanti bendrovė „Omniva LT“ skelbia, kad siuntų srautai išlieka smarkiai išaugę. Bendrovės duomenimis, sausį, palyginti su šventiniu laikotarpiu, jų skaičius sumažėjo 5 proc., nors įprastai tokiu metu krisdavo mažiausiai penktadaliu.

„Omniva LT“ generalinis direktorius Simonas Bielskis teigia, uždarius fizines parduotuves, apribojus judėjimą tarp savivaldybių, vis daugiau gyventojų keliasi į elektroninę erdvę ir užsisako prekių internetu. Todėl e. komercijos srautai, kurie ir sudaro didžiąją dalį siuntų rinkos, ir toliau auga.

„Įprastai sausį jaučiamas siuntų rinkos atoslūgis, tačiau šių metų situacija išties neįprasta – sausį per vieną darbo dieną pristatėme vidutiniškai 2,5 karto daugiau siuntų, palyginti su tuo pačiu 2020 metų laikotarpiu. Toks neįprastai didelis siuntų srautas susijęs su karantino ribojimais“, – pranešime teigia „Omniva LT“ generalinis direktorius S. Bielskis.

„Omniva LT“ sausio viduryje baigė tinklo plėtrą – prie populiariausių paštomatų pridėti papildomi moduliai, kuriais paštomatų skyrelių skaičius padidintas 6 tūkst. ir šiuo metu jų yra per 40 tūkstančių.

Anot Lietuvos pašto atstovo N. Žiobos, pasaulinės tendencijos jau kelerius metus iš eilės rodo, kad augant elektroninei prekybai, kartu auga ir siuntų kiekis, o laiškų, priešingai – mažėja.

Jo teigimu, šiuo metu didžioji dalis siuntų gavėjams Lietuvoje pristatomos laiku, tačiau vėluoja užsienio siuntos, ypač iš Kinijos ar į JAV, Kanadą, Izraelį, Kiprą, kur judėjimą veikia pandemijos sukelti trikdžiai.

Apie galimus vėlavimus įspėja ir „Omniva LT“ vadovas. Pasak S. Bielskio, nors dedamos visos pastangos užtikrinti sklandesnį pristatymą, tam gali trukdyti gausus snygis. Vėlavimai labiausiai tikėtini regionuose, kur eismo sąlygų situacija prasčiausia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)