Bendrovės pelnas per metus paaugo 40,6 proc. iki 3,4 mln. eurų, pranešė „Paysera“.

„Praėję metai buvo lūžio metai, kai e. parduotuvės klasikinį mokėjimų surinkimą per bank link keitė atvirąja bankininkyste grįstu ir pigesniu mokėjimų inicijavimu. Metų pabaigoje mūsų aptarnaujami prekybininkai apie 70 proc. apyvartos surinko per mokėjimų inicijavimą“, – pranešime sakė „Paysera LT“ vadovas Vytenis Morkūnas.

Pasak bendrovės, 2020 metų pabaigoje apmokėjimus už pirkinius internete per bendrovės sistemą rinko per 12 tūkst. e. parduotuvių, kur atlikta 580 mln. eurų vertės sandorių – dukart daugiau nei 2019 metais.

Per „Paysera“ sistemą ir programėlę įmonės klientai atliko 4,7 mlrd. eurų pervedimų – panašiai, kaip ir užpernai. Valiutos keitimo apimtis sumažėjo nuo apie 660 mln. eurų 2019-aisiais iki 540 mln. eurų pernai.

„Paysera“ pastaraisiais mėnesiais paskelbė besiplečianti į Ispaniją ir Albaniją, įmonė taip pat 4 mln. eurų padidino įstatinį kapitalą.

Užsienyje „Paysera“ plečiasi jungtinės veiklos principu kartu su vietiniais partneriais. Veikla užsienyje koordinuojama per Jungtinėje Karalystėje registruotą bendrovę „Paysera“ LTD. Tinklo įmonės šiuo metu veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje, Kosove, Albanijoje, Ukrainoje ir Ispanijoje.

„Paysera LT“ akcininkai yra bendrovę 2004 metais įkūrę Kostas Noreika, Audrius Lučiūnas, Šarūnas Broga ir Rolandas Razma.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)