Delfi primena, kad trečiadienį Vyriausybė nusprendė nesvarstyti karantino atlaisvinimų, tame tarpe ir galimybių atsidaryti parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko, bei grožio salonams, laikantis griežtesnės tvarkos.

„Suprantame situacijos rimtumą ir girdime ekspertų argumentus. Tačiau taip pat manome, kad Lietuvos verslai yra pasiruošę saugiam darbui. Jau metus gyvename pandemijos sąlygomis –visuomenė išmoko elgtis atsakingai, o verslai turėjo pakankamai laiko prisitaikyti prie pakitusių aplinkybių ir užtikrinti saugumo reikalavimus darbo vietose.

Tai, kad net šiuo metu galime įsigyti kavos išsinešimui ar atsiimti užsakytas prekes nesukeldami didelės grėsmės, rodo verslų tinkamą pasiruošimą“, - Laisvės frakcijos poziciją komentuoja seniūnė Ieva Pakarklytė.

Laisvės frakcijos narė, Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė spaudos konferencijoje teigė, kad nesutinka su ekspertų rekomendacijomis dėl karantino ribojimų ir teigia, kad dabartinė epidemiologinė situacija leidžia pradėti grožio salonų ir ne maisto prekių parduotuvių veiklą.

Sprendimą leisti veikti grožio salonams ir ne maisto prekių parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko pusės Vyriausybė ruošiasi svarstyti kitą savaitę. Pirmadienį Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijoje tikimasi patvirtinti atnaujintą karantino laisvinimo planą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)