Kaip pranešė Aplinkos ministerija, APVA gavo daugiau nei 6 mln. eurų vertės paraiškų. Kompensacinių išmokų įsigyjant mažiau taršius automobilius kreipėsi apie 2,7 tūkst. gyventojų. Iš jų daugiau kaip 1800 prašė kompensacijų už įsigytus jau naudotus automobilius, o už naujus – 887. Daugiausia prašyta kompensuoti benzininius automobilius. Antroje vietoje – kombinuoti, t. y., varomi benzinu ir elektra automobiliai.

652 gyventojai prašė kompensuoti įsigytus naujus ar naudotus elektromobilius už daugiau nei 1,7 mln. eurų. Beveik 500 prašomų kompensuoti automobilių yra naudoti, o naujų įsigyta daugiau kaip 160. Dar apie penktadalis pareiškėjų sunaikino savo seną taršų automobilį ir pasinaudojo galimybe gauti papildomą tūkstančio eurų kompensaciją.

Beveik 70 įmonių kreipėsi dėl keleivinių M1 ir M2 klasės elektromobilių kompensacijų. Verslas įsigijo daugiau kaip 240 šių transporto priemonių už kiek daugiau nei 1 mln. eurų.

Paraiškas krovininiams N1 ir N2 klasės elektromobiliams kompensuoti pateikė 9 įmonės. Įsigyta per 160 šių elektromobilių už daugiau kaip 0,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)