„Niekada negalvojau, kad teks tai pasakyti, bet mums pavyko apgauti sukčius ir susigrąžinti didžiąją dalį pavogtų pinigų – 150 tūkst. eurų. Pinigai ką tik įkrito į savivaldybės sąskaitą“, – feisbuke antradienį pranešė miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Tyrimas nepasibaigęs, tad labai plačiai komentuoti negaliu, dar ne visi pinigai atgauti. Nenorime kai kurių duomenų atskleisti, kad tie, kas sukčiavo, nežinotų mūsų kitų ėjimų, kaip mes planuojame kitus pinigus susigrąžinti“, – Delfi sako N. Cesiulis.

Jis tikino, kad scenarijus yra „filmo vertas“, mat į pagalbą įsitraukė netgi Ispanijos lietuviai. Jis patikino, kad schemoje dalyvavę asmenys aiškūs. Jo teigimu, dabar „daroma viskas“, kad likę 37 tūkst. eurų taip pat grįžtų į savivaldybės sąskaitas.

„Mums per du mėnesius šventiniu laikotarpiu Ispanijoje pavyko gauti teismo sprendimus ir areštuoti sąskaitas, padaryti visus kitus dalykus, nežinau, ar čia mums kažkas padeda iš dangaus. Bet daug sėkmės, daug netikėtumų, ir daug tarnybų puikaus darbo“, – dėkojo N. Cesiulis ir Lietuvos ir Europos tarnyboms, bankams.

Alytaus apskrities policija dėl galimo sukčiavimo gruodžio pradžioje pradėjo tyrimą, liudininkais buvo apklausti keturi savivaldybės darbuotojai.

Į policiją su pareiškimu kreipėsi pati savivaldybė.

Savivaldybė turėjo pervesti pinigus už atliktus darbus tvarkant miesto žiedines sankryžas Latvijos bendrovei „A.C.B“, tačiau ji jų nesulaukė – pinigai buvo pervesti į pakeistą sąskaitą, kuri registruota Ispanijoje.

„Ka­dan­gi visi reikalingi rekvizitai bu­vo pa­teik­ti, savivaldybės tarnautojams jokių įtarimų nekilo ir už atliktus darbus į nurodytą sąskaitą Ispanijoje buvo pervesta daugiau nei 187 tūkst. eurų“, – rašė N. Cesiulis.

Jis sako norintis padėkoti visiems, padėjusiems susigrąžinti sukčių išviliotus pinigus: policijai, Generalinei prokuratūrai, Šiaulių bankui, Europolui, Eurojustui, Ievai Čekuolytei, Užsienio reikalų ministerijai, Lietuvos ambasadai Ispanijoje ir savivaldybės darbuotojams.

Už didelės vertės svetimo turto įgijimą apgaule gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)