„Žinoma, mes norėjome dirbti nuo gruodžio mėnesio, matėme, kad tai saugu, bet džiaugiamės, kad dabar atsidarėme. Nemanau, kad kas nors skaičiuos pelnus, bet bent jau kažkokias skolas grąžins ar paskolas atiduos, gal kažkam pavyks pasidengti šiuos kaštus“, – sako pašnekovas.

Šiandien taip pat buvo pasirodžiusi informacija, kad buvo išpirkti visi bilietai „Liepkalnyje“.

„Mes su SAM susiderinome, kiek bus galima įleisti žmonių kiekviename centre, bet Liepkalnyje visu tempu nedirbame, sekame ir žiūrime, kaip sekasi valdyti srautus. Jeigu bus viskas gerai, palaipsniui didinsime bilietų skaičių“, – sako pašnekovas.

Paklausus, ar būtų galima dabartinę situaciją palyginti su įprasta darbo diena, vyras tikino, kad kol kas dirba tik 15 proc. pajėgumu.

„Savaitgaliais būdavo, kad virš tūkstančio vienu metu būdavo, tai tokia situacija, šiuo metu dirbame penkiolika procentų“, – sako A. Bielskus.

Anot jo, kai tik sužinojo, kad galės atsidaryti, tada ir pradėjo ieškoti papildomų darbuotojų, kurių dabar šiek tiek trūksta.

„Nežinau, kaip yra kitur su darbuotojais, galbūt ten yra kitaip, nes yra maži miesteliai, pas mus sudėtingiau, nes darbuotojų reikia daugiau, bet pagrindą susirinkome, bet tikimės, kad per kelias dienas situacija stabilizuosis dėl darbuotojų poreikio.“

„Su visais slidinėjimo centrais pasikalbėjus, tai be abejo nuostoliai labai dideli, stengiamės bent kažkokią dalį atsigriebti, kad galėtume išgyventi iki kito sezono. (…) Jeigu dar žiema tęsis, manau, kad pagerės situacija ir mažesniems centrams rajonuose“, – sako A. Bielskus.

Vyriausybė pirmadienį nusprendė, kad slidinėjimo centrai gali pradėti veikti, tačiau nustatė konkrečių apribojimų.

Bilietai į trasas turės būti parduodami tik elektroniniu būdu, lankytojai registruojami nuotoliniu būdu. Teikti slidinėjimo įrangos nuomos ir kitas nei slidinėjimo trasų paslaugas ir toliau draudžiama.

Slidinėjimo trasų paslaugų teikimo vietoje turi būti užtikrintas lankytojų srauto ribojimas – didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal veikiančių keltuvų skaičių: vienam keltuvui gali tekti ne daugiau kaip 30 lankytojų.

Atviri slidinėjimo centrai galės atsidaryti jau antradienį. Uždari kompleksai, tokie kaip „Snow Arena“ Druskininkuose, toliau bus uždaryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)