„Grožio salonai yra pasirengę 2–3 savaites, nes mes asociacijoje jau svarstėme (sausio – ELTA) 11 dieną, kad esame pasirengę, atsakingi, nusiteikę vykdyti visus Vyriausybės nurodymus, rekomendacijas. Kaukių ir dezinfekcinių skysčių naudojimas, vėdinimas, išankstinė registracija – mes esame pasirengę dirbti kaip dirbome iki griežto karantino, iki gruodžio 16 dienos“, – Eltai sakė J. Jocienė.

„Kiek žinome iš asociacijos narių, tarp kosmetologų, kosmetikų kaip ir nebuvo tokio atvejo, kad kažkas susirgtų ir užsikrėstų darbo vietoje“, – sakė J. Jocienė.

Pasak asociacijos prezidentės, griežti reikalavimai yra logiški.

„Aš manyčiau, kad griežti reikalavimai turi būti, ir mano pozicija, kad jei kosmetologas gali dirbti 10 kv. metrų su vienu klientu, tai taip ir turi būti“, – sakė J. Jocienė.

Pasak jos, jei Vyriausybė trečiadienį nutartų atlaisvinti ribojimus šiai sričiai, tai būtų savalaikis sprendimas.

„Manau, kad savalaikis sprendimas. Buvome nusiteikę, kada gavome Vyriausybėje ir ekspertų grupės nurodymą, kad iki vasario 1 dienos mes nedirbsime. Kažkaip susimobilizavome ir pradėjome galvoti apie tuos darbus, ką galime pasiruošti, pasimokyti, sužinoti. Žinoma, dirbti mes norime, dirbti galime saugiai ir atsakingai. Tai pagrindiniai dalykai, kuriuos mes asociacijoje akcentuojame“, – sakė J. Jocienė.

Pirmadienį po Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdžio ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė patvirtino, kad Vyriausybė šią savaitę diskutuos dėl galimo prekybos vietų ir grožio paslaugų teikėjų atsidarymo.

Vis dėlto A. Armonaitė neįvardijo tikslios dienos, kada galėtų atsidaryti minimos parduotuvės ir grožio paslaugų teikėjai.

„Mums jau šiandien tas pasiekimas, jog sumažėjo atvejų skaičius iki 500 (per 14 dienų – ELTA) 100 tūkst. gyventojų, leidžia ir spręsti šią savaitę, ir artimiausiu metu jau galvoti apie atidarymą. Konkrečios kažkokios dienos negaliu pasakyti, bet tikiuosi, kad netruksime ir galėsime pasinaudoti tomis paslaugomis, ir verslai atsidarys“, – sakė A. Armonaitė.

Kirpyklos, dauguma parduotuvių yra uždarytos nuo gruodžio 16 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)