Paklausus, kaip šiuo metu elgiasi klientai, specialistė pabrėžė, kad tikrai yra tokių, kurie tarsi skatina meistrus elgtis ne pagal taisykles.

„Žinote, kalbų ir faktų yra visokių. Aš galvoju, kad vis tik ne visi klientai yra adekvatūs, prašymas atlikti paslaugas, yra net ir neetiškas, nes mes stengiamės nepažeidinėti taisyklių. Protingi klientai to nedaro, čia ne visiems tai taikoma, nes daugiau ar mažiau klientai pasakoja, kad yra sutarę, kad atliks procedūras tik tada, kai jau tikrai bus galima ir nepažeidinės taisyklių, nuorodų, įstatymų“, – sako J. Mačiulienė.

Anot jos, vis tik yra toji vadinamoji „juodoji rinka“ ir kai kurie grožio specialistai dirba nelegaliai.

„Sutinku su jumis, ir tikrai matau. Tarp kitko labai daug jau susitvarkiusių žmonių, nežinau, kas juos taip sutvarko, bet arba jie turi nematomas kažkokias jėgas, arba išdirbtas profesionalias rankas.

Apsidairius aplink, toks jausmas, kad kirpyklos dirba. Matau skelbimus, kur būna grupėse visokie pasiūlymai, bet šio karantino metu tokių viešinimų yra mažiau, galbūt išėjo visi į pogrindį, gal turi slaptus kodus, nes masinio tokio reiškinio nepastebėjau. Bet pritariu tikrai tam, kad yra masė žmonių, kurie yra labai gražiai susitvarkę plaukus“, – sako J. Mačiulienė.

Jolanta Mačiulienė

Anot jos, daugelis klientų dabar yra tarsi parengtyje ir laukia, kada kirpyklos atsidarys.

„Prieš mūsų pokalbį, visai neseniai, kalbėjau su kolega ir jis sako, kad kol nebus paskelbtas nutarimas, tol nedarysime šios klaidos. Jau kai pasakys, kad galima, tai tada visi klientai jau yra parengtyje, taip ir išsireiškė.

Bus tarsi sprintas, kuris pirmesnis, bet taip pat jis sakė, kad visgi gražiai sutarė, jog visi tvarkingai pagal nuorodas, laikantis reikalavimų, nes vis dar pandemija. Jeigu valdžia leis ir paskelbs, kad galėsime pradėti darbus, žinoma, kad tada susidėliosime savo grafikus“, – sako J. Mačiulienė.

Paklausus, ar gali būti, kad kai bus leista atsidaryti grožio salonams, jie dirba labai ilgomis valandomis, pašnekovė tikino, kad tikėtina, jog pirmos dvi savaitės gali būti labai užimtos.

„Žinoma, kad žmonių srautas bus padidėjęs, turime su kuo palyginti. Pirmojo karantino metu, kai taisyklės buvo atlaisvintos, tikrai buvo sujudimas dvi pirmas savaites, o paskui viskas stojo į savas vietas“, – sako pašnekovė.

Primename, kad trys verslo sritys netrukus galės atnaujinti veiklą – Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija numatė apribojimų švelninimą grožio paslaugoms, prekybai nedidelėse parduotuvėse ir slidinėjimo centrų paslaugoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)