Klaipėdos apygardos teismas pernai gruodžio 10 dieną nutraukė „Rietavo veterinarinės sanitarijos“ restruktūrizavimo bylą ir iškėlė bankroto bylą. Viena įmonės kreditorių „Belor“ šį sprendimą apskundė Apeliaciniam teismui, tačiau pastarasis sausio 28 dieną paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą.

Anot Klaipėdos apygardos teismo, „Rietavo veterinarinė sanitarijos“ įsipareigojimai kreditoriams 2020-ųjų liepos pabaigoje siekė 16,879 mln. eurų, ši skola nėra grąžinta ir viršija bendrovės ilgalaikio turto vertę, todėl ji yra nemoki ir negali vykdyti prievolių.

„Belor“ prašė panaikinti nutarties dalį, kuria nuspręsta įmonei iškelti bankroto bylą, tačiau dalį dėl restruktūrizavimo bylos nutraukimo palikti nepakeistą. „Belor“ teigimu, daugiau kaip trečdalis įmonės skolos (6,454 mln. eurų) tenka su „Arvi ir ko“ grupe susijusioms įmonėms, be to, bendrovė 2020 metais dirbo pelningai.

Apeliacinis teismas „Belor“ argumentus atmetė ir nurodė, kad nuo restruktūrizavimo bylos iškėlimo įmonės turto vertė sumažėjo, o įsipareigojimai išaugo, todėl jos finansiniai sunkumai nėra laikini ir finansinė padėtis negerėja.

„Rietavo veterinarinė sanitarija“ nustatytu terminu neparengė restruktūrizavimo plano, nevykdo savo įsipareigojimų, skolos kreditoriams didėja, bendrovė nepasiekia (...) numatytų tikslų, todėl nėra pagrindo išvadai daryti, kad ji turės galimybę grąžinti susidariusias virš 16 mln. eurų skolas'', – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Bankroto bylos taip pat iškeltos grupei „Arvi ir ko“ bei jos įmonei „Arvi fertis“ bei komanditinei ūkinei bendrijai „Arvi kalakutai“.

Portalas 15min.lt anksčiau pranešė, kad V. Kučinskas informavo savo kreditorius, kad per mėnesį kreipsis į teismą, prašydamas iškelti asmeninio bankroto bylą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)