Vyriausybė pirmadienį nereguliariame posėdyje apsvarstė vienintelį klausimą – leido lauko slidinėjimo centrams atnaujinti veiklą nuo antradienio.

Dar pirmadienį vakare platformoje bilietai.lt „Liepkalnis“ pradėjo bilietų pardavimus antradieniui – penktadieniui, tačiau tą patį vakarą bilietų nebeliko. Socialiniuose tinkluose būta ir nuogąstavimų, kad galimai tuo naudojasi perpardavėjai.

Slidinėjimo centro VilniujeLiepkalnis“ vadovas A. Bielskus patikina, kad buvo pasiūlytas tik mažas bilietų kiekis.

„Dar nesame atsidarę, nebuvo išleisti visi galimi bilietai – buvo tik dalis bilietų išleistų. Mes norime pasižiūrėti, kaip pavyksta valdyti srautus. O tuomet didinsime bilietų kiekį iki sutarto ministerijomis, kiek galime leisti“, – sako A. Bielskus.

Vyriausybės nutarime numatyta, kad vienu keltuvu galima aptarnauti ne daugiau nei 30 slidinėtojų. Maksimaliai vienam asmeniui leidžiama slidinėti ne ilgiau nei 2 valandas.

A. Bielskus sako, kad daugiau bilietų gali pasiūlyta artimiausiu metu.

„Jeigu šiandien atsidarome, pasižiūrime, kaip mums sekasi, kaip mes valdome srautus, tada ir išleisime daugiau. Jei viskas gerai, paleisime truputį daugiau bilietų. Nenorime pirmą dieną prisikviesti daug ir nesuvaldyti, nes dirbame keistomis sąlygomis ir mums tai irgi pakankamai naujiena. Aišku, ruošiamės stipriai, tačiau norime ramiau, be streso atsidaryti ir suvaldyti“, – patikina vadovas.

Ilgainiui jis tikisi visiškai apkrauti kalną iki numatytų normatyvų, o jeigu paklausa bus didesnė, gali būti ir svarstoma ilginti darbo laiką.

„Viskas yra labai dinamiška, atsidarysim, matysim kelias dienas padirbsime, išmoksime, ir tada reaguosime, gal ir laiką ilginsime, kad visi būtų saugūs ir patenkinti“, – sako A. Bielskus.

Vakar „Liepkalnis“ pasidalino pranešimu, kad centre ieškoma daug darbuotojų. A. Bielskus teigia, kad dalį jau pavyko surasti, bet darbuotojų ir toliau ieškoma.

Bilietai slidinėjimui parduodami tik internetu 1 arba 2 valandoms, ne daugiau nei 2 asmenims, jie nėra keičiami ar grąžinami, todėl siūloma atsakingai pasirinkti norimą laiką, rašoma bilietai.lt svetainėje.

„Visoje teritorijoje visada privalomos kaukės dengiančios nosį ir burną visiems asmenims nuo 6 m.“, – nurodoma pirkėjams. Slidinėtojų prašoma ne tik turėti savo įrangą, dalijamasi taisyklėmis dėl nesibūriavimo, naudojimosi keltuvais tik po vieną, ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)