Ekonomikos ir inovacijų ministerija nagrinėja galimybes, kaip galėtų prisidėti kompensuojant testavimą. Tačiau tai nėra tipinė mūsų veikla. Mes kažkiek, tikiuosi, rasime galimybių prisidėti. Bet vis dėlto tikimės, kad valstybė užtikrins gyventojų testavimą.

Kai kurios įmonės, noriu pasidžiaugti, jau dabar efektyviai testuoja savo darbuotojus ir tokiu būdu kontroliuoja viruso plitimą. Tai tokiomis bendromis jėgomis, tikiuosi, užtikrinsime ir testavimo pajėgumus“, – spaudos konferencijos metu po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (VESK) posėdžio pirmadienį teigė ministrė.

ELTA primena, kad kiek anksčiau šalies vadovo vyriausiasis patarėjas ekonomikos ir socialinės politikos klausimais Simonas Krėpšta teigė, jog papildomų lėšų, skirtų greitųjų antigenų testų pirkimams verslui paremti kol kas nėra numatyta.

„Mes galvojame, kad tos horizontalios sukurtos programos, kurios labiau remia tas įmones, kurios nukentėjo smarkiau praėjusiais metais, jos yra tikslingesnės ir sąžiningesnės, teisingesnės. Tai būtent per šias programas įmonės, kurioms trūksta finansų, galėtų pasinaudoti taip pat dengiant ir papildomus kaštus dėl antigenų“, – sakė S. Krėpšta.