Siūlymą pateikė Sveikatos apsaugos ministerija, atsižvelgdama į Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymą bei vasario 1 d. Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimus.

Sprendimas galioja tik lauko slidinėjimo trasas įrengusiems centrams – tai reiškia, kad Druskininkuose esanti „Snow Arena“ uždarų slidinėjimo trasų negalės pasiūlyti.

„Leidžiamas lauko slidinėjimo trasų paslaugų teikimas, užtikrinant bilietų platinimą elektroniniu būdu ir išankstinę lankytojų registraciją. Teikti slidinėjimo įrangos nuomos ir kitas nei slidinėjimo trasų paslaugas lauko slidinėjimo trasų paslaugų teikimo vietose draudžiama. Slidinėjimo trasų paslaugų teikimo vietoje turi būti užtikrintas lankytojų srauto ribojimas – didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal veikiančių keltuvų skaičių: vienam keltuvui gali tekti ne daugiau kaip 30 lankytojų“, – rašoma Vyriausybės dokumente.

Ši nuostata įtraukta į Vyriausybės nutarimą dėl karantino paskelbimo Lietuvoje.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė priminė, kad apribojimai judėjimui tarp savivaldybių išliko.

„Turime žiemą sniego ir tas tęsis dar kurį laiko, bet ilgai tikrai nesitęs“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė feisbuke akcentavo, kad lauko slidinėjimo trasų vadovai labai atsakingai ruošiasi veiklos pradžiai, testuoja savo darbuotojus, yra pasirengę dezinfekcijai.

„Žmonės džiaugiasi žiemos malonumais, mūsų sprendimas leistų, jog ir slidinėjimo centruose gražiai tvarkingai, organizuotai būtų galima užsiimti slidinėjimu“, – tikino A. Armonaitė.

Ji patikslino, kad vienam keltuvui turėtų tekti ne daugiau nei 30 lankytojų, mat anksčiau buvo siūlyta 20 asmenų.

A. Armonaitė patikino, kad centrai pasiryžę užtikrinti žmonių saugumą, reguliariai testuojami darbuotojai.

„Planuojama, kad bilietus bus galima įsigyti tik internetu, tai veiks ir kaip lankytojų registracija. Maksimalus apsilankymo laikas būtų 2 val. Deja, įrangos nuoma neleidžiama, taigi reikės pasirūpinti savo slidėmis ir pan. Lietuvoje iš viso yra 6 lauko slidinėjimo centrai – kadangi Lietuvoje vis dar ribojamas žmonių judėjimas tarp savivaldybių, centrai galės aptarnauti savo savivaldybės gyventojus“, – feisbuke pranešė A. Armonaitė.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys paaiškino, kad į ateitį žvelgiama nagrinėjant platesnį paslaugų spektrą. Sprendimai dėl grožio salonų ir parduotuvių turėtų būti priimti trečiadienį Vyriausybės posėdyje.

„Ekonomikos ir inovacijų ministerija taip pat yra pateikusi siūlymus Sveikatos ministerijai ir Ekstremalių situacijų komisijai spręsti dėl prekybos vietų galimo atlaisvinimo, turint atskirus įėjimus iš lauko ir ribojant klientų skaičių. Kaip ir grožio paslaugų veiklą, ribojant klientus ir nustatant kvadratūrą. Dėl to Vyriausybė turėtų diskutuoti ir spręsti šią savaitę“, – pridūrė A. Armonaitė.
Aušrinė Armonaitė

Ir toliau lieka draudžiama teikti laisvalaikio, sporto įrenginių eksploatavimo, sporto klubų, kūno rengybos centrų, pramogų, poilsio, baseinų, pirčių (išskyrus viešąsias pirtis, skirtas asmenų higienos poreikiams tenkinti), diskotekų, šokių salių, kino teatrų ir kino klubų paslaugas.

„Liepkalnis“ atsidarys antradienį

Slidinėjimo centro Vilniuje „Liepkalnis“ vadovas Artūras Bielskus patikino, kad antradienį centras pradės veikti, tačiau dar ne pilna apimtimi.

„Mes fiziškai veiklą galėjome ir tikėjomės atnaujinti praėjusią savaitę, tikėjomės, kad jau praėjusią savaitę bus priimti logiški sprendimai ir tam pasiruošėme. Dabar yra problema su darbuotojais, reikia 30-40 darbuotojų ir dabar tik pradedam naujų darbuotojų paiešką“, – teigia A. Bielskus.

Anot jo, bus daroma viskas, kad jau antradienį centras pradėtų veikti: „Gal dar pilnu tempu neatsidarysime“.
Liepkalnis

Jis patikino, kad apie bilietų įsigijimo tvarką, rezervacijas klientai bus informuojami atskirai.

„Bilietai bus platinami per internetinę platformą, ten bus rezervuojami laikai, žmogus turės atvykti jau įsigijęs ir apmokėjęs už bilietą. Mes viską paskelbsime“, – sako A. Bielskus.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (214)