„Pagrindinė problema – sniego sankaupos, esančios miegamųjų rajonų kiemuose, kai neina privažiuoti dėl susiaurėjusių kelių arba mašinos sunkiasvorės negali įvažiuoti į kiemus, nes yra slidu“, – BNS pirmadienį sakė sostinės vicemeras Valdas Benkunskas.

Pasak jo, taip pat atliekų tvarkytojams išvežant šiukšles iššūkių kyla ir dėl šalia konteinerių pastatytų automobilių.

„Ir įprastinėmis sąlygomis išvežti šiukšles kai kur yra sunku, nes didelėms mašinoms sunku išlaviruoti, kai gyventojai bet kaip stato mašinas, o dabar dar labiau pasunkėjo“, – sakė vicemeras.

Anot savivaldybės, Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus (VASA) duomenys rodo, kad per savaitgalį „Ekonovus“ neaptarnavo 25 proc., o „Ecoservice“ – 20 proc. konteinerių.

V. Benkunsko teigimu, kiemus ir viešąsias teritorijas prižiūrinčios įmonės dar savaitgalį buvo paragintos suintensyvinti valymus, tačiau jis pabrėžia, kad tą jiems padaryti gali būti sudėtinga dėl nepakankamų žmogiškųjų resursų ir technikos trūkumo.

„Iš esmės tai yra praėjusios savaitės intensyvaus snygio padariniai, kuriuos mėginsime išspręsti. Kalbame ir su savivaldybės Aplinkos tvarkymo skyriumi, kad būtų su traktoriukais nuvažiuota ir tas sniegas nuvalytas, nukastas. Ir talkas organizuosime, jei reikės“, – kalbėjo vicemeras.

„Kooperuosime visus turimus pajėgumus, kad tą padarytume. (...) Pasitelksime ir „Grindą“, jei reikės“, – pridūrė jis.

Pasak V. Benkunsko, sutvarkyti susikaupusias atliekas savivaldybė planuoja per šią savaitę.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)