"Prieš tris mėnesius buvo kardinaliai peržiūrėti Lenkijos kelių statybos prioritetai ir nuspręsta skirti didelius pinigus į Rytus vedančių greitkelių statybai", - per susitikimą su pramonininkų delegacija pabrėžė Lenkijos infrastruktūros viceministras Andrzejus Pilatas.

Vizitas

LPK delegacija, vadovaujama konfederacijos prezidento Bronislovo Lubio, praėjusią savaitę Varšuvoje susitiko su Lenkijos infrastruktūros viceministru Pilatu, ūkio viceministru Mareku Kossowskiu, Ūkio rūmų prezidentu Andrzejumi Arendarskiu, kitais šios šalies verslo organizacijų atstovais.

Su Lubiu Varšuvoje lankėsi LPK viceprezidentas Gedeminas Šaulys, LPK viceprezidentas, Lietuvos vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" vadovas Algimantas Kondrusevičius, Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas Algimantas Jankauskas, Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas Alvydas Stulpinas.

Autostrados

"Anksčiau mūsų vizijose iki 2010 metų visi Lenkijos greitkeliai prasidėdavo ir baigdavosi į Vakarus nuo Vyslos, o prieš tris mėnesius buvo nuspręsta paspartinti projektavimą ir statybą kelių, jungiančių Varšuvą su rytinėmis sienomis, - pabrėžė viceministras Pilatas, - jau iki 2008 metų planuojame pastatyti greitkelį į Terespolį" (pasienio miestas su Brestu Baltarusijoje - LŽ).

Lenkijos pareigūno teigimu, artimiausiais metais paspartės ir kelio "Via Baltica" statyba. Jau statomi miestelių, kurie labai trukdė judėti sunkiajam transportui, aplinkkeliai, drauge klojant gruntą būsimai autostradai. Greičiausiai turėtų būti pastatyti Radzimino, Vyškovo ir Mazovijos Ostrovo aplinkkeliai.

Viceministras pripažino, kad paspartinti "Via Balticos" statybą juos spaudžia ir Suomija, kuri savo ruožtu stengiasi, kad šio projekto neužmirštų Briuselis. Daugiausia darbų kelyje "Via Baltica" Lenkija suplanavusi atlikti 2004 metais.

"Kitas autostradas statysime iš privačių pinigų. Aišku, šie keliai bus mokami, tačiau pasauliniai koncernai siūlosi juos pastatyti labai greitai. Dabar tik liko suderinti statybos kainas, nes, mūsų nuomone, siūlomos kainos yra gerokai per didelės", - pabrėžė viceministras.