Kauno apygardos teismas gruodžio 9 dieną nutraukė „Arvi kalakutų“ restruktūrizavimo bylą ir iškėlė bankroto bylą. Viena „Arvi kalakutų“ kreditorių „Imlitex Agro“ šį sprendimą buvo apskundusi Apeliaciniam teismui, tačiau vėliau savo ketinimų atsisakė, todėl teismas sausio 28 dieną priėmė atsisakymą, todėl lieka galioti Kauno apygardos teismo nutartis dėl įmonės bankroto.

Pasak Apeliacinio teismo atstovės Vilmos Budėnienės, sprendimą atsisakyti skundo „Imlitex Agro“ motyvavo tuo, kad atliko rinkos analizę ir preliminariai išsiaiškino „Arvi kalakutų“ turto rinkos vertę.

Marijampolėje yra registruota ir uždaroji akcinė bendrovė „Arvi kalakutai“, kurią netiesiogiai valdo komanditinė ūkinė bendrija „Arvi kalakutai“.

2017-ųjų pabaigoje „Arvi kalakutų“ nariai komanditoriai buvo Vidmanto Kučinsko netiesiogiai valdoma Kipre registruota bendrovė „Alvator Management Limited“ (99,98 proc.) ir „Arvi kalakutų fermos“ (0,013 proc.), tačiau teismų sprendimais 2020 metais komanditoriaus teisės iš „Alvator Management Limited“ buvo sugrąžintos „Arvi ir ko“.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno apygardos teismas „Arvi ir ko“ taip pat iškėlė bankroto bylą. Portalas 15min.lt šią savaitę pranešė, kad V. Kučinskas informavo savo kreditorius, kad per mėnesį kreipsis į teismą, prašydamas iškelti asmeninio bankroto bylą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)