Ikiteisminio tyrimą atlikę Šiaulių apskrities policijos Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nustatė, kad uždarosios akcinės bendrovės, įsikūrusios Mažeikių rajone, buhalterė pinigus savindavosi, manoma, sau į asmeninę sąskaitą pervesdama įvairias sumas įmonės lėšų. Moteris naudojosi įmonei priklausančiu PIN kodų generatoriumi – tokiu būdu atlikdavo pavedimus, nurodoma prokuratūros pranešime.

Įmonės vadovei net nekilo įtarimų, kad jos darbuotoja gali taip neatsakingai elgtis. Nusikalstama veika išaiškėjo, kai bendrovės direktorė pradėjo naudoti „Smart ID“ paslaugą ir taip pati prisijungė prie įmonės elektroninės bankininkystės. Peržiūrėjusi sąskaitos išrašą, ji pamatė pasikartojančius pervedimus į buhalterės sąskaitą, kuriai darbo užmokestį įprastai mokėdavo grynaisiais.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad kaltinamoji nuo 2011 metų iki 2020 metų spalio kiekvieną kartą sau į sąskaitą persivesdavo nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų. Moteris savo kaltę pripažįsta, tačiau negali paaiškinti tokio savo elgesio motyvų.

Buvusi buhalterė su įmone yra pasirašiusi susitarimą, kad pasisavintus svetimus pinigus moteris grąžins į bendrovės banko sąskaitą. Šiuo metu jau yra grąžinta dalis pasisavintų lėšų.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas pasisavino jam patikėtą ar jo žinioje buvusį didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę arba didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes, baudžiamas laisvės atėmimu iki dešimties metų.

Baudžiamoji byla perduota Šiaulių apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)