Planuojama, kad šimto automobilių kolona pajudės nuo Parko tilto, važiuos pro sanatoriją, taip pat M. K. Čiurlionio gatve, tuomet pro sanatorijai priklausantį daugiabutį Gardino gatvėje ir pro „Swedbank“ Druskininkų skyrių.

„Darbuotojų pozicija bus išreikšta ant automobilių bei sanatorijai priklausančio daugiabučio namo balkonų pakabintais plakatais. Dar vienas plakatas bus prie „Swedbank“ Druskininkų skyriaus“, – pranešė sanatorijos „Belorus“ Darbo tarybos pirmininkas Vladislavas Šaruckis.

Tai antra sanatorijos darbuotojų protesto akcija, pirmoji vyko sausio 12 dieną.

„Jau antras mėnuo sanatorijos „Belorus“ darbuotojai gyvena nežinioje dėl savo ateities, o 35 šeimos kasdien su nerimu keliasi žinodamos, kad bet kada gali būti atjungta elektra, šildymas, o jie patys turės išeiti į gatvę su nepilnamečiais vaikais“, – pranešime teigia V. Šaruckis.

Anot jo, įstaigai nėra pateiktas joks teisės aktais pagrįstas dokumentas dėl sankcijų pritaikymo pagrįstumo.

„Belorus“ atvejis yra pirmasis Lietuvos istorijoje, kai šalyje veikiančiai įstaigai pritaikomos tarptautinės sankcijos. Jas pritaikius, gruodžio viduryje bankas „Swedbank“ įšaldė sanatorijos sąskaitas.

Registrų centro duomenimis, sanatorija „Belorus“ priklauso Baltarusijos prezidento reikalų valdybai, o ji tiesiogiai pavaldi Aliaksandrui Lukašenkai.

ES 2020 metų pabaigoje įvedė sankcijas Vyriausiajai ūkio valdybai (GHU), kuri yra tiesiogiai pavaldi Baltarusijos prezidento reikalų valdybai.

Lietuvos užimtumo tarnyba trečiadienį pranešė nutraukianti subsidijų už prastovas mokėjimą beveik 400 Druskininkuose veikiančios Baltarusijos valstybinės sanatorijos „Belorus“ darbuotojų – jiems bus mokamos vienkartinės sankcijų taikymo išmokos ir teikiama pagalba įsidarbinant kitur.

Užimtumo tarnyba tvirtina parengusi planą dėl 393 įstaigos darbuotojų, iš kurių 133 medikai, kad jie kuo sklandžiau pereitų į darbo rinką.

Sanatorijoje „Belorus“ dirba apie 350 Lietuvos piliečių, likusieji yra baltarusiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)