Kaip skelbia ESO, Vilniaus regione be elektos apie 10,1 tūkst. vartotojų, Utenos regione apie 8,5 tūkst., Alytaus regione – 5 tūkst., Kauno regione – 1 tūkst., Panevėžio regione – 200.

Trečiadienį elektros energijos tiekimas atnaujintas apie 300 tūkst. klientų (įskaitant trumpalaikius ir pasikartojančius gedimus). Pasibaigus intensyviam snygiui tikimasi, kad gedimų skaičiaus nedidės.

Didžiausias prioritetas išlieka tiems gyventojams, kurie be elektros gyvena ilgiausiai.

„Gedimai bus šalinami toliau – ESO specialistai dirbs pilnu pajėgumu, kad elektros tiekimas būtų atstatytas kuo operatyviau. Pajungti beveik visi įmanomi pajėgumai, pasitelktos maksimalios pajėgos. Mobilizuotos tiek operatyvinės brigados, tiek kiti padaliniai, kurie gali vykdyti darbus. Šiandien nuolat gedimus taisė tarp 200 iki 250 brigadų“, – sakoma ESO pranešime.

ESO nuosekliai bendrauja su vietos seniūnijomis ir miškų urėdijų padaliniais, kurios padeda nuvalyti sniegą itin sunkiai pasiekiamose gedimo vietose.

„Situacija yra ypač sudėtinga dėl to, kad krentantis sniegas yra šlapias ir dėl didelio sniego kiekio. Pabrėžiame, kad remonto darbus trukdo ir faktas, kad kai kur technika iki gedimų tiesiog neprivažiuoja per sniegą. Situacija apsunkinta dėl to, kad snygis nesibaigia, net po visos dienos darbo vėl tose pačiose linijose miškuose yra nutrūkimai.“

Dingus elektrai vartotojams gedimą rekomenduojama registruoti specialioje formoje arba prisijungus ESO savitarnoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)