„Pirmiausia galvojame apie slidinėjimo centrus lauke. Taip pat galvojame apie grožio paslaugas, kai yra vienas paslaugos klientas ir vienas tiekėjas, ir parduotuves, kurios turi įėjimą iš lauko. Bet jokių konkrečių datų mes negalime įvardinti tiksliai“, – laidoje „Delfi diena“ sakė Armonaitė.

„Matome, jog situacija yra pagerėjusi, bet ji vis dar pakankamai bloga“, – pabrėžė ji.

Anot ministrės, svarstant verslo atidarymo scenarijus bus atsižvelgiama į susirgimų tendenciją.

„Jeigu ji gerės, žinoma, galima atsidaryti greičiau, jei laikysis stabiliai įtempta, dar nebus galima to padaryti.“

Pasak ministrės, iki sezono pabaigos dar yra vilčių leisti atsidaryti slidinėjimo centrams, tačiau, atkreipia dėmesį A. Armonaitė, yra rizika, kad tai paskatintų žmones judėti šalies viduje.

„Mes suprantame, jog Liepkalnyje lankysis vilniečiai, tačiau Ignalinoje arba Plungėje esančiuose centruose gali lankytis ir kitų savivaldybių gyventojai, o mes mobilumo ribojimus vis dar turime ir nenorime skatinti mobilumo šalies viduje“, – kabėjo ministrė.

Ji sako, jog ministerija yra pasiryžusi teikti pagalbą verslui tol, kol truks karantinas.

„Jau startavo pirmasis paramos verslui paketas. Paskoloms jau yra 233 paraiškos ir 11 pasirašyta sutarčių. Pirmąsias subsidijas turėtume patvirtinti šią savaitę.

Antro pagalbos paketo kontekste padėsime labiau individualiai dirbantiems, ypač nukentėjusių sektorių verslams.

Pirmasis paketas yra finansuojamas iš biudžeto, antrasis iš ministerijos srityse rastų lėšų nedidinant valstybės biudžeto deficito. Kalbant apie ateitį, gali tekti skolintis“, – pasakojo A. Armonaitė.

Jos teigimu, Ekonomikos ir inovacijų ministerija vertina ir galimybes, kaip prisidėti prie testavimo apimčių didinimo bei kitų koronaviruso valdymo būdų.

„Virusas, jo mutacijos pasaulyje gyvens ir turime išmokti gyventi taip, kad visą laiką ekonomikos nereikėtų uždarinėti“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo ministrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)