Vilniaus apygardos administracinis teismas pranešė atmetęs „Agrokoncerno“ skundą – jis prašė įpareigoti Muitinės departamentą panaikinti sprendimą mokėti muitą.

„Atsakovas pagrįstai konstatavo, kad pareiškėjos importuotai prekei (trąšoms) turi būti taikomas galutinis antidempingo muitas“, – teigiama pranešime.

Muitinė, patikrinusi elektroninę importo deklaraciją, 2018 metais įpareigojo bendrovę sumokėti už importuotas trąšas 5482 eurus galutinio antidempingo muito, 1151 eurą importo PVM, 39 eurus delspinigių ir 663 eurų baudą.

„Agrokoncerno“ teigimu, importuotoms amonio nitrato trąšoms neturi būti taikomas muitas, jos turi būti klasifikuojamos pagal kitą kodą, nes tai paneigia kokybės sertifikatas, gamintojo bendrovės „Dorogobuzh“ paaiškinimas ir laboratoriniai tyrimai. Pagal juos trąšų sudėtyje esantis amonio nitratas neviršija 80 proc. bendros produkto masės.

Teismo vertinimu, muitinei turi būti pateikti įrodymai, kurie patvirtintų prekės atitikimą deklaruojamam kodui. Šiuo atveju įrodymai, kad amonio nitratas sudaro mažiau kaip 80 proc. trąšų masės, nebuvo pateikti.

Teismas konstatavo, kad „Agrokoncerno“ pateikti dokumentai ir juose nurodytas prekės kodas jokios įpareigojančios ar privalomos informacijos muitinei neturi. Be to, įmonė turėjo teisę kreiptis į muitinę dėl privalomosios tarifinės informacijos sprendimo išdavimo, tačiau tuo nepasinaudojo.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Agrokoncernui“ muitinė taip pat yra apskaičiavusi daugiau kaip 2 mln. eurų antidempingo muitų už į Lietuvą importuotas trąšas iš Rusijos, kuris dėl to yra pateikęs skundą Mokestinių ginčų komisijai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)