Vilniaus apygardos teismas (VAT) sausio 22 dieną atmetė „Belor“ prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones – uždrausti numatytą pirmą „Arvi fertis“ kreditorių susirinkimą, BNS pranešė teismo atstovė Lina Nemeikaitė.

Pasak jos, teismas nutarė, kad toks draudimas, kol neišspęstas ginčas dėl administratoriaus veiksmų, susijusių su pirmuoju kreditorių susirinkimu, prieštarautų įstatymams.

„Taip pat „Belor“ nepagrindė, kodėl, teismui nenustabdžius kreditorių susirinkimo sušaukimo ir vykdymo, kreditorei galimai palankaus teismo procesinio sprendimo įvykdymas galėtų pasunkėti ar pasidaryti neįmanomas“, – nurodė L. Nemeikaitė.

VAT nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Nemokiai „Arvi fertis“ bankroto byla „Belor“ prašymu iškelta 2019-ųjų gegužę. „Belor“ tuomet nurodė, kad „Arvi fertis“ jai yra skolinga 3,519 mln. eurų, bendrovė yra nemoki, o nemokumo problemos – ilgalaikės. VAT nustatė, kad „Arvi fertis“ turtas yra 5,284 mln. eurų, o pradelsti įsipareigojimai kreditoriams – 18,1 mln. eurų.

Bankroto bylos iškėlimo metu vienintelė „Arvi fertis“ akcininkė buvo verslininko Vidmanto Kučinsko valdomos grupės pagrindinė bendrovė „Arvi ir ko“, vėliau dalį „Arvi fertis“ akcijų įsigijo prieštaringai vertinamas verslininkas Žydrūnas Buzas.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno apygardos teismas „Arvi ir ko“ taip pat iškėlė bankroto bylą. Portalas 15min.lt šią savaitę pranešė, kad V. Kučinskas informavo savo kreditorius, kad per mėnesį kreipsis į teismą, prašydamas iškelti asmeninio bankroto bylą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)