„Situacija nėra bloga. Šių metų sausio 1-ąjai buvo registruota 13 tūkst., arba tik 4,7 proc. visų klientų, kurie buvo iš tų įmonių, kurios buvo remiamos taikant prastovų subsidiją“, – Seimo „darbiečių“ frakcijoje penktadienį sakė I. Balnanosienė.

Pasak jos, daugiausia – 25 proc. užsiregistravusių tarnyboje dirbo prekybos įmonėse, nemažai jų buvo iš apgyvendinimo bei maitinimo įmonių.

„Pastebėjome judėjimą tarp transporto ir logistikos sektorių. Jis buvo labai mažas – 5 proc.“, – informavo tarnybos vadovė.

Ji be kita ko pabrėžė, kad atleistieji iš saugojimo ar logistikos įmonių tarnyboje „neužsibuvo“.

„Nė vienas gyventojas atėjęs iš saugojimo ar logistikos įmonių, Užimtumo tarnyboje neužsibuvo, nes šiame sektoriuje laisvų darbo vietų pasiūla yra labai didžiulė. Įmonės persitvarko. Kurjerių yra labai daug ieškoma, sandėliavimo paslaugas teikiančios įmonės ieško darbuotojų“, – kalbėjo I. Balnanosienė.

2020 metų pabaigoje oficialus nedarbas viršijo 16 proc., o jo pikas turėtų būti pasiektas vasarį, neseniai sakė Užimtumo tarnybos vadovė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)