Įmonė pranešė, kad paskutiniame etape investicijos sieks 6,2 mln. eurų, o bendra investicijų į modernizavimą vertė sieks daugiau nei 22 mln. eurų.

Pasak „Klaipėdos medienos“ vadovo Nikolajaus Ivanovo, įrangos modernizavimo projektas baigiamas rengti, jo metu bus atsisakyta vieno pagrindinių gamyklos atributų – 35 metrų aukščio kamino.

„Šį mėnesį sudarėme susitarimą su technologijų tiekėju, todėl šių metų antrąjį pusmetį galėsime pradėti įrangos atnaujinimo darbus“, – pranešime sakė N. Ivanovas.

Anot pranešimo, naujos technologijos pakeis medienos džiovinimo procesą, keturis kartus sumažinant temperatūrą, dėl to sumažės į aplinką išsiskiriančių medžiagų kiekis bei kvapas.

Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje nurodoma, kad 2019-aisiais „Klaipėdos mediena“ gavo 131,240 mln. eurų pajamų ir uždirbo 5,252 mln. eurų grynojo pelno. Daugiau nei 90 proc. įmonės produkcijos eksportuojama į Vakarų Europą ir Skandinaviją.

Bendrovėje dirba beveik 800 darbuotojų. Apie 92 proc. „Klaipėdos medienos“ akcijų priklauso VMG.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)