„Turbūt būtų neetiška iš mano pusės aptarinėti. Yra institucijos, kurios darys teikimą, yra institucijos, kurios apsispręs dėl kandidatūros ir atitinkamai joms vertinti. Susilaikysiu nuo vertinimų“, – penktadienį žurnalistams sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas.

Prezidento vyriausiasis patarėjas ekonomikos ir socialinės politikos klausimais S. Krėpšta šią savaitę sakė, kad, jei gautų oficialų pasiūlymą, svarstytų galimybę užimti Lietuvos banko valdybos pirmininko poziciją.

Savo ruožtų V. Vasiliauskas kartojo, kad nepasisakys nei už, nei prieš šią kandidatūrą.

„Esu nekompetentingas šiuo klausimu pasisakyti ir mano nuomonė neturėtų būti kažkam įdomi. Dirbome kartu, tikrai nuveikėme daug ką. Tai tikrai patikimas, su reputacija, komandos narys.

Jei paklaustumėte, ar eičiau į žvalgybą, mano atsakymas būtų „taip, eičiau“, – pridūrė V. Vasiliauskas, kurio antroji kadencija baigiasi balandį.

Centrinio banko valdybos pirmininko kadencijų skaičius nėra ribotas, tačiau V. Vasiliauskas sakė, kad „dvi kadencijos iš eilės, ypač turint omenyje, laikotarpius praeityje, daugiau nei pakanka“.

„Kalbant apie ateitį, keli dalykai yra visiškai aiškūs, keli – neaiškūs. Aišku, kad aš ir toliau tęsiu savo dėstymą Vilniaus universitete, ką dariau pastaruosius 20 metų ir niekada tai nenutrūko tiek privačioje praktikoje, tiek dirbant Lietuvos banke.

Aišku, kad metai yra atšalimo laikotarpis. Bet koks pajudėjimas tuo metu yra galimas tik gavus Europos centrinio banko atitinkamo komiteto sutikimą.

O pasaulis atviras – galimybių yra daug. Turiu dvi rankas, vieną galvą, keturias akis (skaičiuojant su akiniais). Taip kad esu visiškai ramus dėl ateities“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)