„Sudarydami 2021 metų veiklos planą orientavomės į tris mūsų nusistatytas prioritetines kryptis: ekonomikos skatinimo priemones, įrodymais grįstą valdymą ir saugią aplinką bei sveiką visuomenę. Kitas svarbus aspektas mūsų plane yra Covid-19. Didelę dalį savo darbų ir turimų išteklių skirsime padėti valstybei kovoti su Covid-19 sukeltos pandemijos pasekmėmis.

Suplanavome daugiau greitų vertinimų, sudarėme nuolat veikiančią grupę, kurios uždavinys bus stebėti Vyriausybės, ministerijų sprendimus kovojant su Covid-19 sukeltomis pasekmėmis, analizuoti užsienio šalių patirtį, dalyvauti bendruose aukščiausio lygio institucijų iniciatyvose pandemijos pasekmėms vertinti tarptautiniu lygiu“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė valstybės kontrolierius M. Macijauskas.

Jis dar paminėjo, kad kartu su 2021 metų planu pristatoma ir viešojo sektoriaus sričių apžvalga. „Tai susisteminta mūsų auditų, vertinimų, rezultatais grįsta informacija apie 14 sričių, stebimas problemas ir būtinus pokyčius“, – paaiškino jis.

Pagrindiniai darbai

Valstybės kontrolieriaus pavaduotoja Živilė Kindurytė nurodė, kad šiais metais planuoja baigti 35 darbus ir pateikti jų ataskaitas, pradėti 24 naujus.

„2021 metų veiklos plane yra visi įstatymais ir kitais teisės aktais Valstybės kontrolei pavesti darbai ir funkcijos. Taip pat – mūsų nepriklausomu vertinimu, aktualiausios, sisteminės ir didelę visuomenės dalį paveikiančios viešojo sektoriaus problemos“, – sakė ji.

Živilė Kindurytė

Kaip nurodoma spaudos konferencijos metu rodytose skaidrėse, per pirmąjį 2021 metų ketvirtį bus paviešinta veiklos audito ataskaitos apie policijos vykdomą nusikaltimų prevenciją ir tyrimą, aukšto meistriškumo sporto valdymą, valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių bei viešųjų įstaigų valdyseną, priešgaisrinių pajėgų veiklą mažinant gaisrų skaičių ir jų padarytus nuostolius.

Per antrąjį metų ketvirtį turėtų būti paskelbtos ataskaitos apie notarų taikomus įkainius, Ignalinos atominės elektrinės uždarymo procesą, studijų kokybės užtikrinimą aukštosiose mokyklose, slaugą ir socialines paslaugas senyvo amžiaus asmenims.

2021 metų liepos–gruodžio mėnesiais Valstybės kontrolė planuoja pateikti Registrų centro informacinių išteklių tvarkymo veiklos auditą, taip pat – ataskaitas apie Užimtumo tarnybos veiklą ir tarptautinės finansinės paramos valdymą.

M. Macijauskas sakė, kad paprastai daugiausiai dėmesio sulaukia su žmogumi susijusios temos. „Pavyzdžiui, su skurdu, su švietimo sistema, vaiko teisių apsauga“, – sakė jis.

Valstybės kontrolė, vykdydama fiskalinės institucijos funkcijas, šiais metais teiks 7 išvadas. Be to, bus atliekami 3 Europos Sąjungos fondų investicijų auditai. 2021 metais, kaip ir kasmet, bus pristatomos išvados dėl 2020 metų nacionalinio finansinių ataskaitų rinkinio, valstybės biudžeto ir šešių fondų (Privalomojo sveikatos draudimo, Valstybinio socialinio draudimo („Sodros“) ir kitų išteklių fondų) biudžetų ataskaitų rinkinių ir jų vykdymo.

2021 metais pirmą kartą planuojama pristatyti ir Pensijų anuitetų fondo finansinių ir biudžeto vykdymo ataskaitų rinkinių ir lėšų bei turto valdymo, naudojimo ir disponavimo jais teisėtumo finansinio (teisėtumo) audito rezultatus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)