Tai BNS patvirtinęs vienas iš naujojo banko steigėjų Alius Jakubėlis sakė, kad licenciją tikimasi gauti 2022 metais, o ateityje banko akcijos gali būti kotiruojamos biržoje.

„Šis projektas yra dar ganėtinai ankstyvoje stadijoje, nes pats virtimas į banką yra ilgas procesas, bet planų steigti specializuotą banką tikrai turime. Yra įsteigta įmonė, projekte dalyvauja „Orion Securities“ su savo klientais, taip sudarant jiems galimybę įsilieti į bankinę veiklą“, – BNS sakė „Orion Securities“ vadovas A. Jakubėlis.

„Tikslas yra specializuoto banko licenciją gauti per 16-18 mėnesių“, – pridūrė jis.

Iki šiol „Orion Bank“ akcijas lygiomis dalimis valdė „Orion Securities“ ir A. Jakubėlio bendrovė „Suprema LT“. Padidinus „Orion Bank“ įstatinį kapitalą nuo 10 tūkst. iki 85 tūkst. eurų, bendrovė pritraukė 24 naujus investuotojus – fizinius ir juridinius asmenis, tarp kurių yra ir bendrovės „Delta Investment“, „Orion Managing Partners“, „Hoptrans Holding“. Dalį naujos emisijos akcijų įsigijo ir „Orion Securities“.

„Norėjome, kad „Orion Bank“ veikloje galėtų dalyvauti daugiau mūsų klientų, kad nebūtų vieno dominuojančio akcininko, kuris galbūt neturėtų pakankamai patirties finansų ir bankiniame versle“, – aiškino A. Jakubėlis.

„Orion Bank“ išplatino 750 naujų 100 eurų nominalios vertės akcijų, kurių platinimo kaina buvo 8 tūkst. eurų, bendra emisijos vertė – 6 mln. eurų. Sprendimas dėl „Orion Bank“ kapitalo didinimo priimtas pernai spalį, Registrų centre js įregistruotas sausio 8 dieną.

Pasak A. Jakubėlio, bankų segmente šiuo metu yra nemažai problemų, jame dominuoja dideli Skandinavų bankai, kurie pastaruoju metu didėjant indėliams skolinti per daug neskuba, todėl siekiant permainų reikia naujų mažesnių žaidėjų, kurie galėtų greičiau ir efektyviau panaudoti finansų rinkose esančias lėšas.

„Apie tai tiek Lietuvos bankas, tiek Seimas šneka praktiškai kiekvieną dieną. Mes manome, kad turime tam reikiamos patirties, žinių ir noro. Norime suteikti smulkiems ir vidutiniams verslams priėjimą prie kapitalo. Turime patirties kapitalo rinkose, todėl norime, kad ateityje bankas būtų listinguotas biržoje ir jo veikloje galėtų dalyvauti ir kiti Lietuvos investuotojai“, – aiškino A. Jakubėlis.

Jo teigimu, finansų sektoriuje sparčiai plečiantis skaitmeninėms paslaugoms atsiranda labai daug galimybių, kurios nėra apribotos tik Lietuvos rinka.

„Orion Bank“ pernai rugsėjį įsteigė „Suprema LT“ ir Norvegijos pilietis Stigas Roaras Myrsethas, tačiau pastarasis spalio mėnesį savo 50 proc. akcijų paketą perleido „Orion Securities“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)