Tai padaryta, Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) sausio 13 dieną atmetus „Sypra" skundą ir nesumažinus Konkurencijos tarybos jai skirtos 27,1 tūkst. eurų baudos už kartelį tarp Ignalinos atominės elektrinės (IAE) skelbto radioaktyvaus vario metalo laužo pardavimo aukciono dalyvių.

Tarybos sankcija sąraše esančioms įmonėms taikoma trejus metus. Juo remdamosi perkančiosios organizacijos gali diskvalifikuoti bendroves.

Į sąrašą pernai įtrauktos įmonės Panevėžio statybos trestas (PST), bankrutuojanti „Active construction management“ (buvusi „Irdaiva“) ir „Panevėžio melioracija“. Joms sankcija baigsis 2023 metais.

Šių metų sausį sankcija baigs galioti įmonei „Norvesta“, birželį – „Forum Cinemas“, 2022 metais – „Ecoservice“, „Marijampolės švara“, „Rovaltra“, „Vortex Capital", Sostinės vairavimo mokykla, „Auto ABC“ ir kitoms.

PST ir „Active construction management“ buvo skirtos milijoninės baudos už kartelinį susitarimą Vilniaus darželių atnaujinimo konkursuose. „Forum Cinemas“ su kitomis filmų platinimo įmonėmis derino bilietų kainas, o „Ecoservice“ su kitomis įmonėmis derino pasiūlymus Marijampolės atliekų tvarkymo konkurse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)