Įmonė Užimtumo tarnybai pranešė atleidžianti 100 žmonių. „Sodros“ duomenimis, bendrovėje šiuo metu dirba 129 darbuotojai.

Užimtumo tarnybos atstovė Milda Jankauskienė BNS informavo, kad „Technoexport Storage LT“ stabdo veiklą ir atleidžia apie 100 darbuotojų – suvirintojus-surinkėjus, smėliuotojus, valcuotojus, paruošėjus, dažytojus, meistrus ir kitus darbuotojus.

Tuo metu bendrovės vadovas BNS teigė, kad dėl atleidimų kol kas nėra galutinai apsispręsta.

„Taip, aš pranešimą (apie numatomą atleidimą – BNS) išsiunčiau, tačiau nutarimas bus tik mėnesio gale. Dar nėra iki galo nutarta, nes gali būti, kad įmonę nupirks kita bendrovė ir galbūt neįvyks tas darbuotojų atleidimas“, – BNS sakė „Technoexport Storage LT“ generalinis direktorius Eugidijus Bujauskas.

Pasak jo, jei vis dėlto tektų įmonę uždaryti, pagrindinė to priežastis – trūksta užsakymų.

„Tiesiog nėra daugiau užsakymų gamybai. Stoja visos rinkos metalo apdirbimo“, – BNS sakė Plungės bendrovės vadovas.

Bendrovė „Baltic tools“ 2019 metų birželį prašė teismo iškelti bendrovei „Technoexport Storage Lt“ bankroto bylą, tačiau netrukus ieškinio atsisakė ir Klaipėdos apygardos teismas bylą nutraukė. Dėl negrąžinamų skolų su Plungės įmone bylinėjosi ir daugiau bendrovių.

„Technoexport Storage LT“ Registrų centrui pateiktoje 2019-ųjų ataskaitoje nurodoma, kad įmonė gavo 8,468 mln. eurų pajamų ir patyrė beveik 1 mln. eurų grynojo nuostolio.

2019-ųjų pabaigoje įmonės trumpalaikiai įsipareigojimai viršijo trumpalaikį turtą, o įmonės veikla iš dalies finansuojama akcininko paskolomis bei susijusioms įmonėms negrąžintomis skolomis.

Vienintelė Plungės įmonės akcininkė yra Čekijos „Technoexport Storage“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)