„Modus Group“ atstovė BNS pranešė, kad pretenziją Baltarusijos valstybei Tarptautiniame investicinių ginčų sprendimo centre (ICSID) pateikė „Modus grupė“ ir įmonė „Pavilnių saulės slėnis 14“.

„Ginčas vyksta pagal Lietuvos ir Baltarusijos investicijų skatinimo ir apsaugos sutartį (...) Kol vyksta ginčas tarp šalių, negalime pateikti konkrečių detalių“, – BNS komentavo grupės advokatė Inga Čiagienė.

Kaip nurodo ICSID, ieškinys susijęs su viešbučio statybų projektu, jis įregistruotas šių metų sausio 8 dieną. Atstovais įvardijami Baltarusijos prezidentas, premjeras, Minsko miesto vykdomasis komitetas.

Baltarusijos interneto žiniasklaidoje naujiena paskelbta antradienį. Resursas „Office Life“, kurį cituoja ir naujienų svetainė „Chartija 97“, skelbia, kad ieškinys gali būti susijęs su viešbučio statybomis netoli Minsko oro uosto.

Tuo metu portalas reform.by praneša, kad apie viešbučio statybas oro uoste dar 2014 metais kalbėjo vicepremjeras Anatolijus Kalininas, o pernai rugsėjį oro uosto vadovas Viačeslavas Choroneka teigė, kad pavyko surasti investuotoją, tačiau jo neįvardijo. Pasak jo, statybos turėtų prasidėti 2021-aisiais.

Architektų biuro „Varabyeu Partners“ portale daugiafunkcis viešbučių kompleksas „Modus-Park“ datuojamas 2018 metais.

„Modus Group“ atsinaujinančios energetikos bendrovė „Green Genius“ Baltarusijoje turi aštuonias biodujų jėgaines, jų bendra galia yra 9 MW, jos kasmet pagamina daugiau nei 60 GWh žaliosios energijos.

Registrų centro duomenimis „Pavilnių saulės slėnio 14“ akcininkė yra „Modus Mobility“, priklausanti „Modus Group“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)