„Šita situacija yra tikrai labai sudėtinga ir nauja. Pirmą kartą susidūrėme su sankcionuotos įmonės atsiradimu Lietuvoje. Sankcijas taiko ne Lietuvos Vyriausybė, taiko Europos Komisija, pritaikė sankcijas bankas, areštuodamas tos įmonės sąskaitas.

Žinant, kad sankcijos Baltarusijos režimui yra pritaikytos pagrįstai ir mes neturėtume jų kvestionuoti, žinodami, kokie procesai vyksta Baltarusijoje, tačiau suvokdami, kad konkreti situacija konkrečiai įmonei atsiliepia Lietuvos žmonėms, mes galime tik pasiūlyti papildomą pagalbą jiems, ir tą darome“, – „Žinių radijui“ sakė M. Navickienė.

Daug perspektyvų, kad įmonė galėtų tęsti veiklą, ji nemato.

„Matau perspektyvas labai miglotas, nes tai yra ilgi procesai. Jeigu sąskaitos užšaldytos ir žmonės negali gauti nei darbo užmokesčio, nei jokių pajamų, tai situacija tikrai yra nepavydėtina tų žmonių“, – teigė ministrė.

Anot jos, įstaiga dėl užšaldytų sąskaitų į teismą dar nesikreipė.

„Yra galimybė įstaigai pačiai skųsti teismui tokius sprendimus ir eiti teismo keliu, bet, mano žiniomis, į teismą kreiptasi nebuvo. Tai irgi indikacija, kad proaktyvių priemonių nėra imamasi iš pačios įstaigos. Todėl laiko prasme būčiau labai skeptiška, kad čia galėtų būti trumpalaikiai greiti sprendimai“, – sakė M. Navickienė.

Seime šiuo metu svarstomos pataisos, kurios leistų mokėti specialias išmokas sankcijų paveiktos Druskininkų sanatorijos „Belorus“ darbuotojams.

Pagal pateiktus teisės aktų projektus, tiems įmonės darbuotojams, kurie pasirenka išeiti iš darbo, būtų išmokėtos dviejų vidutinių atlyginimų dydžio išmokos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)