„Jų bus keletas. Manau, kad galėtume kalbėti apie realias 3–4 kandidatūras“, – interviu LRT radijui ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

Kalbėdamas apie savo vyriausiojo patarėjo Simono Krėpštos kandidatūrą į šias pareigas G. Nausėda sakė, kad jis geba aprėpti platų klausimų spektrą, turi patirties ir kompetencijų.

„Atsižvelgiant į jo kompetencijas, patirtį, talentą, gebėjimą aprėpti labai platų klausimų spektrą, šiandien jis įsitraukęs ir į medicininių problemų sprendimų, tai tikrai dar jaunas, bet labai gabus žmogus.

Tačiau jis turi labai didelę problemą prieš tapdamas Lietuvos banko valdybos pirmininku: man būtų labai gaila netekti tokio žmogaus savo komandoje“, – sakė šalies vadovas.

Pasak prezidento, sprendimą, kuris kandidatas bus teikiamas Seimui, nulems kompetencija ir reikalavimų, keliamų LB vadovui, atitikimas.

„Pirmiausia nulems kompetencija, atitikimas tiems reikalavimams, kurie yra keliami LB valdybos pirmininkui, nes tai yra labai svarbi institucija. Tą aš galiu patvirtinti kaip buvęs Lietuvos banko valdybos narys ir LB Pinigų politikos departamento direktorius. Mano sentimentai šiai institucijai niekur nedingo ir aš tikrai labai atsakingi rinksiuosi kandidatą LB vadovo pareigoms užimti“, – sakė G. Nausėda.

Dabartinis LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas savo antrą kadenciją baigia balandžio mėnesį.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)