Kaip pranešė Šiaulių bankas, teismas skundą atmetė kaip nepagrįstą ir paliko galioti Lietuvos banko valdybos nutarimą.

Lietuvos bankas užpernai gruodžio pabaigoje pranešė už pažeidimus Šiaulių bankui skyręs minėtą baudą.

Atlikdamas tikslinį planinį Šiaulių banko veiklos inspektavimą LB vertino, kaip bankas laikosi kredito rizikos valdymo bei pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos reikalavimų.

Centrinis bankas tuomet pranešė nustatęs, kad tikrinamu laikotarpiu Šiaulių bankas netinkamai vertino pinigų plovimo ir teroristų finansavimo rizikas, susijusias su jo veikla, taip pat nebuvo įdiegęs tinkamo klientų rizikos vertinimo metodo.

Tiek Lietuvos, tiek Šiaulių bankas pažymi, kad didžioji dali pažeidimų buvo pašalinti dar iki patikrinimo rezultatų svarstymo Lietuvos banko valdyboje.

„Šiaulių bankas nėra nustatęs atvejų, kad dėl patikrinimo ataskaitoje nustatytų pažeidimų ir trūkumų būtų pasinaudota Šiaulių banku pinigų plovimo ir teroristų finansavimo tikslais. Lietuvos bankas nutarime taip pat nekonstatavo, kad dėl padarytų pažeidimų Šiaulių bankas ir/ar kiti asmenys būtų gavęs naudos ar padarę žalos tretiesiems asmenims“, – pranešime pabrėžė Šiaulių bankas.

Šiaulių bankas taip pat teigia, kad teismo sprendimas šiuo metu yra vertinamas ir dėl jo skundimo apeliacine tvarka bus apsispręsta per įstatymo nustatytą 30 dienų terminą.

Bankas taip pat pabrėžė, kad bauda neturės neigiamos įtakos tvariam veiklos tęstinumui, ji apskaityta 2019 m. veiklos rezultate.

Šiaulių banko akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)