„Visiems žmonėms, kurie iki naujų metų buvo įdarbinti sankcionuotose įmonėse ir neteks darbo, „Sodra“ išmokės dviejų mėnesių išeitinę. Darbuotojams net nereikės pildyti prašymų. Jei „Sodra“ turi duomenis sąskaitose, tai, matydama, kad yra nutraukti darbo santykiai, perves į jų sąskaitas dviejų mėnesių išeitinę. Jei tokių duomenų neturi, „Sodra“ prižadėjo, kad susisieks su žmonėmis, pasiteiraus, kad tuos duomenis turėtų“, – žurnalistams sakė V. Šilinskas.

Anot jo, atleistų žmonių grįžimo į darbo rinką klausimas turės būti svarstomas individualiai su kiekvienu asmeniu.

„Šiuo metu jaučiame poreikį, kad dalis žmonių, kurie turi kvalifikaciją, galėtų įsidarbinti globos, sveikatos priežiūros įstaigose. Net nebūtinai Druskininkuose, galėtų ir žiedinėse savivaldybėse. Kitiems žmonėms siūlysime persikvalifikavimo galimybes ir remiamo įdarbinimo priemones“, – teigė V. Šilinskas.

Anot jo, jei visi darbuotojai pasinaudotų paramos priemone, tai valstybei kainuotų virš 700 tūkst. eurų.
Seime šiuo metu svarstomos pataisos, kurios leistų mokėti specialias išmokas sankcijų paveiktos Druskininkų sanatorijos „Belorus“ darbuotojams.

Pagal pateiktus teisės aktų projektus, tiems įmonės darbuotojams, kurie pasirenka išeiti iš darbo, būtų išmokėtos dviejų vidutinių atlyginimų dydžio išmokos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)