Kaip rašo vz.lt prezidentas G. Nausėda interviu metu įvardijo, kad yra renkamasi iš kelių kandidatų. Tarp jų, kaip nurodė, ir Simonas Krėpšta.

„Jis pagal savo kompetenciją, pagal savo darbštumą, talentą, gebėjimą aprėpti labai plačius klausimus, taip pat įvertinus jo buvusią karjerą LB, irgi galėtų būti vienu iš rimtų kandidatų“, – „Verslo žinioms“ sakė G. Nausėda.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Mykolas Majauskas komentare „Delfi“ teigė, kad apie galimą kandidatūrą sužinojo tik iš spaudos. BFK pirmininkas mato ir kitų kandidatų, kurie galėtų užimti šias pareigas, tačiau kol kas jų neįvardija.

„Šiuo atveju sunku būtų vertinti prezidento ketinimų rimtumą. Gerbiamas Simonas Krėpšta neabejotinai kompetentingas pretendentas, tačiau yra ir kitų rimtų žmonių galinčių užimti šias pareigas. Būtų prasminga kandidatui pristatyti savo viziją, aiškius tikslus ir net konkrečius darbus, kuriuos ketintų nuveikti būdamas Lietuvos centrinio banko vadovu. Visuomenė turėtų žinoti, o ir Seimo nariams tai padėtų apsispręsti prieš priimant atsakingą sprendimą“, – komentavo M. Majauskas.

S. Krėpšta prezidento G. Nausėdos komandoje pradėjo dirbti 2019 metais. Prieš tai jis ėjo LB Finansinio stabilumo departamento direktoriaus pareigas.

Lietuvos banko valdybos pirmininką penkerių metų kadencijai skiria Seimas prezidento teikimu.

V. Vasiliausko kandidatūra pirmą kartą buvo pateikta prezidentės Dalios Grybauskaitės 2011 metais. V. Vasiliauskas tuomet dirbo advokatu kontoroje „LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai“, dėstė Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Be to, 2009 m. pavasarį buvo kandidatės į prezidentus D. Grybauskaitės rinkimų štabo vadovas. 2016 metais V. Vasiliauskas paskirtas antrai kadencijai, jo kadencija baigsis šių metų balandį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)