„Grigeo“ tema tapo simptomatine dėl to, kur esame su aplinkos reikalais ir kaip aplinką traktuojame mūsų valstybėje. Esu įsitikinęs, kad šiuo atveju tyrimas bus atlikta profesionaliai, kad visos apimties žala, padaryta gamtai, bus atlyginta, o teršėjas neišvengs atsakomybės“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė J. Neverovičius.

Paklaustas, ar reikėtų byloje nukentėjusiais pripažinti gyventojus, šalies vadovo patarėjas to nekomentavo.

„Dėl to, koks yra teisinis statusas, tikrai negaliu komentuoti. Tyrimą vykdo prokuratūra, vertins bylą ir nuosprendį skelbs nepriklausomas teismas, todėl nenorėčiau užimti jokios pozicijos, išskyrus, kad aplinkai padaryta žala turi būti atlyginta, o teršėjas negali išvengti atsakomybės“, – sakė J. Neverovičius.

Vis dėlto jis pridūrė neabejojantis, kad „gyventojai prisidėjo prie šios bylos išaiškinimo ir yra proceso dalyviai.“

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Gina Skersinskytė neatskleidė, kokia, prokurorų vertinimu, yra padaryta žala gamtai, tačiau, anot prokurorės, suma yra „nemaža“ ir siekia daugiau nei 1 mln. eurų.

Prieš metus Lietuvos teisėsauga po atliktos operacijos paviešino nustačiusi, kad įmonei „Grigeo Klaipėda“ priklausančiame gamybiniame objekte susidarančios nuotekos nepatenka į valymo įrenginius, o išteka beveik nevalytos tiesiai į nuotekų vamzdžius, kuriais pasiekia Kuršių marias.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)