M. Skuodis įsakymą atšaukė gruodžio 23 dieną, o A. Grinienė šalių susitarimu darbą baigė sausio 5 dieną, BNS pirmadienį patvirtino ministro patarėja Gabrielė Vasiliauskaitė.

A. Grinienė dalyvavo konkurse ir jį laimėjo, tačiau G. Vasiliauskaitės teigimu, konkursas nutrauktas, nes jo sąlygose nebuvo nurodyta, kad kandidatai privalo mokėti anglų kalbą.

„Konkursas atšauktas jame nebuvus adekvačių skyriaus vadovui kvalifikacinių reikalavimų, visų pirma – anglų kalbos mokėjimo. Ministerijai šis reikalavimas itin aktualus komunikuojant ir plečiant tokios informacijos sklaidą į užsienio šalis", – BNS teigė G. Vasiliauskaitė.

Pasak jos, kol kas nėra nuspręsta dėl naujo skyriaus vadovo – jis gali būti paskirtas ne tik konkurso būdu, bet ir perkeltas iš kitos ministerijos ar valstybės įstaigos.

Valstybės tarnybos departamentas į BNS pernai spalį pateiktą klausimą, kodėl konkurse iš pretendentų nėra reikalaujama mokėti anglų kalbą, teigė, kad šios pareigybės veiklos sritis yra viešieji, o ne tarptautiniai ryšiai, todėl užsienio kalba nėra privaloma.

Lapkričio pabaigoje ministerija BNS teigė, kad konkurse išrinkti du daugiausia balų surinkę pretendentai, tačiau jų neįvardijo.

Kaip skelbė LRT, konkursas į ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėjo postą galėjo būti pritaikytas būtent A. V. Grinienei. Tuomet ji nepaneigė dalyvaujanti konkurse, tačiau plačiau komentuoti atsisakė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)