Per nuotolinį susitikimą aptarti įvairūs su sanatorijos darbuotojais susiję klausimai ieškant išeičių, kaip galima būtų užtikrinti tiek šių žmonių grįžimą į darbo rinką ir pagalbą pereinamuoju laikotarpiu, o kartu ir ateityje. Kalbamasi su Druskininkų savivaldybe bei kitomis veikiančiomis įstaigomis kurorte ir aplinkinėse savivaldybėse.

„Šiandien inicijavau pokalbį su „Belorus“ darbuotojų atstovais ir pristačiau ministerijos siūlomas pagalbos priemones žmonėms, dirbantiems sanatorijoje, kuriai buvo pritaikytos sankcijos. Labai svarbu nepalikti žmonių likimo valiai. Inicijuotais teisės aktų pakeitimais siekiame, kad sanatoriją palikusiems darbuotojams būtų užtikrinta ne tik galiojanti šalies socialinės sistemos parama, bet ir papildomos pagalbos priemonės“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė M. Navickienė.

Seime šiuo metu svarstomos pataisos, kurios leistų mokėti specialias išmokas sankcijų paveiktos Druskininkų sanatorijos „Belorus“ darbuotojams, sakoma Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešime.

Pagal pateiktus teisės aktų projektus, tiems įmonės darbuotojams, kurie pasirenka išeiti iš darbo, būtų išmokėtos dviejų vidutinių atlyginimų dydžio išmokos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)